Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 14 Nisan 2016

İyi ki Hilmi Türkmen var, iyi ki ‘Gençlik Belediye’ ödülü var

Bu yıl beşincisi düzenlenen ‘Gençlik ve Belediye’ konulu Yerel Yönetimler Sempozyumu’nda ‘Gençlik ve Belediye’ temalı yarışmada üçüncü olma başarısı gösteren Üsküdar Belediyesi’nin ödülünü Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun elinden aldı.

Üsküdar Belediyesi gençlere verdiği önemin karşılığını almaya başladı. Göreve geleli henüz iki yıl olmasına rağmen ortaya koyduğu projelerle önemli çıkışlar yapan Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, gençlere karşı hassasiyeti ve onlar üzerinde yapılacak bütün verimli çalışmaları bir bir hayata geçirmeye başladı. Bu anlamda ciddi mesafe kat eden Başkan Türkmen’in bu çıkışı AK Parti Genel Merkezi’nin de gözünden kaçmadı ve fazlasıyla hak ettiği ödülle mükafatlandırıldı. Üsküdar gençliği Başkan Türkmen’in aldığı bu ödül inşallah örnek teşkil eder diyerek “Biz Üsküdar’ın gençliği olarak Belediye Başkanımız Türkmen’le gurur duyuyor ve diyoruz ki: iyi ki Hilmi Türkmen var, iyi ki Üsküdar var” şeklinde açıklama yaptılar.

Bu yıl beşincisi düzenlenen AK Parti Yerel Yönetimler Sempozyumu, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun katılımlarıyla gerçekleşti. ‘Ufuklar Seni Bekliyor” isimli tanıtım filminin gösterimi ile başlayan sempozyumda ‘Gençlik ve Belediye’ konulu Yerel Yönetimler Sempozyumu’nun açılış konuşmasını AK Parti Yerel Yönetimler Başkanı Mehmet Özhaseki yaptı.

AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığınca, 13-14 Nisan 2016 tarihinde Ankara’da gerçekleştirilen Yerel Yönetimler Sempozyumu bu yıl ‘Gençlik ve Belediye’ konusunu işliyor. Sempozyum’da Yerel Yönetimler ‘Gençlik ve Belediye’ Yarışmasında dereceye giren belediyelere Başbakan Ahmet Davutoğlu tarafından ödülleri takdim edildi. ‘Gençlik ve Belediye’ temalı yarışmada üçüncü olma başarısı gösteren Üsküdar Belediyesi’nin ödülünü Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Başbakan Ahmet Davutoğlu’nun elinden aldı.

BELEDİYELERİN GENÇLİK ÇALIŞMALARI MASAYA YATIRILIYOR

Yerel Yönetimler Sempozyumu hakkında bilgi veren AK Parti Yerel Yönetimler Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Özhaseki, “AK Parti Yerel Yönetimler Başkanlığı olarak, Başbakanımız Sayın Ahmet Davutoğlu’nun teşrifleriyle 13-14 Nisan tarihlerinde Ankara’da ‘Gençlik ve Belediye’ konulu Yerel Yönetimler Sempozyumu düzenliyoruz. Sempozyum çeşitli etkinlikler ile iki gün boyunca devam edecek. Başbakanımız, düzenlediğimiz “Gençlik ve Belediye” yarışmasında dereceye giren belediyelerimize ödüllerini takdim edecek. Daha sonra ödüle değer görülen belediyelerimizin projelerinin yer aldığı serginin açılışı gerçekleştirilecek. İkinci gün ise; deneyimli belediye başkanlarımızın oturum başkanlığını yaptığı sempozyum üç oturum şeklinde gerçekleşecek. Bu sempozyumda belediye hizmetleri, halkla ilişkiler münasebetleri ve gençlik çalışmaları konuları yer alacak” dedi.

Belediyelerden gelen projelerin değerlendirme sürecinde alanında uzman bir ekibin görev aldığını vurgulayan Özhaseki, ‘Gençlik ve Belediye’ temalı yarışma için milletvekili, akademisyen ve yerel yönetim uzmanlarından oluşan 17 kişilik bir jüri heyetimiz yaklaşık bir buçuk aydır belediyelerimizden gelen projeleri titizlikle inceledi. Komisyon, bu projeleri 5 farklı kategoride değerlendirerek, ödül almaya hak kazanan projeleri belirledi. İnşallah, yerel yönetimlerin gençliğe yönelik hizmetleri ve örnek uygulamalarını yaygınlaştıracağız.” ifadesini kullandı.

“GENÇLER, BİZİ HER ZAMAN HEYECANLANDIRIYOR”

Belediyelerin gençler üzerinde yoğunlaşması gerektiğini vurgulayan Özhaseki, “Ahlaklı, dinamik ve iş bitirici bir genç; Türkiye’nin gerçek potansiyel gücüdür. Her yeni doğan birey, Türkiye için yeni bir umut demektir. Gençlere yapılan yatırım geleceğe yapılan yatırımdır, tarlaya ekilen tohumdur. Gençler, bizi her zaman heyecanlandırıyor. Ülkenin artık donanımlı, aktif ve etkin gençlere ihtiyacı var. Bu nedenle belediyelerimizin gençlere yönelik projelerini önemsiyoruz ve destekliyoruz. Belediyelerimiz, gençlerimizin geleceğine yönelik bir çok projeyi hayata geçirdi ve bundan sonra da gençlerimizin geleceğine katkı sağlamaya devam edecek. ” diyerek sözlerini noktaladı.

selyus