Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 16 Şubat 2015

Kadıköy Belediyesi’ne iki kardeş daha

Yurt dışında bir çok kardeş belediyesi olan Kadıköy Belediyesi, Bolu Mengen ve Gökçesu ilçe belediyeleri ile de kardeş belediye oldu.

Kadıköy Belediye Meclisi’nden çıkan kararla Bolu Mengen ve Gökçesu ilçe belediyeleri kardeş belediye olarak kabul edildi. Kadıköy Belediye başkanı Aykurt Nuhoğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba, CHP Bolu Milletvekili Tanju Özcan ve CHP Erzincan Milletvekili Muharrem Işık ve beraberindeki heyetle Mengen ve Gökçesu Belediyeleri’ni ziyaret etti. Mengen Belediyesi’nin toplantı salonunda düzenlenen türenle iki belediye kardeş olurken törende konuşan Mengen Belediye Başkanı Turhan Bulut, ilçeleri kardeşlik duygusuyla birleştiren proje nedeniyle çok mutlu olduklarını söyledi.

Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ise kardeş belediye olmaktaki amacı şöyle açıkladı: “Türkiye’de yaşayan insanların, sosyal ve kültürel olarak birbirini daha iyi tanımasını hedefliyoruz. Kardeş belediyelerimize proje anlamında destek vereceğiz. Türkiyenin buna ihtiyacı var. Kardeş belediyelere gidilip ihtiyaç belirlenecek. Örneğin Yayladere Belediyesi’nin taziye evi projesine destek vereceğiz. Onlar kendi birikimlerini buraya aktaracak. Çocuklar gelip Kadıköy’ü tanıyabilir. Kadınlarla projeler geliştirebiliriz. Çok farklı projeler yapabiliriz birlikte.”

Etiketler:
selyus