Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 28 Mayıs 2016

Kadir Topbaş Batum’da

Batum’da “İstanbul-Batum Sanat Buluşması” adlı yağlı boya resim sergisinin açılışını, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Archil Khabadze birlikte yaptı.

Batum’da “İstanbul-Batum Sanat Buluşması” adlı yağlı boya resim sergisinin açılışını, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ile Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Archil Khabadze birlikte yaptı.

Etkinliğe Gürcistan Acara Özerk Cumhuriyeti Başbakanı Archil Khabadze’nin yanı sıra Çevre ve Şehircilik eski Bakanı İdris Güllüce, Türkiye’nin Batum Başkonsolosu Yasin Temizkan, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Batum Belediye Başkanı Robert Chkhaidze, İstanbul Büyükşehir Belediyesi Kültür Daire Başkanı Abdurrahman Şen ile diğer yetkililer katıldı.

Sergi açılışında konuşan, Başbakan Khabadze, Kadir Topbaş’ı, Batum’da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Sergiyi çok önemsediklerini dile getiren Khabadze konuşmasını şöyle sürdürdü: “Serginin iki şehir arasındaki güzel ilişkilerin devamı olarak görüyoruz. Batumlu ressamların yaptığı İstanbul’un muhteşem manzaralarından oluşan sergi çok başarılı ve kültürler arası ilişkilere farlı bir boyut kazandırdı. Türkiye’nin birçok şehriyle pek çok alanda bilgi ve deneyim paylaşımında olduk ve İstanbul ile daha yakın işbirliği içinde olmak istiyoruz.”

Sergi açılışında konuşan Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ta, sergi açılışının Gürcistan’ın 25. bağımsızlık yıl dönümü olan 26 Mayıs gününe gelmesinin anlamlı olduğunu kaydetti. Kadir Topbaş şöyle devam etti: “Gürcistan halkının bağımsızlık gününü kutluyorum. Kedersiz, refah içinde bir gelecek diliyorum. Dost ülkemiz Gürcistan’a İstanbulluların selamlarını getirdim. Artvin doğumlu bir belediye başkanı yani bu coğrafyanın insanı olarak bu bölgenin görülmeye değer özellikler taşıdığını çok iyi biliyorum.”

Türkiye’nin Gürcistan ile ortak kültür ve değerleri olduğunun altını çizen Kadir Topbaş konuşmasına şöyle devam etti: “Bu değerler iki komşu ülkeyi çok daha yakın kılmaktadır. Gürcistan ve Batum’un gelişmesini memnuniyetle takip ediyorum. Geçen yıl 12 Batumlu sanatçının 140 eseri İstanbullularla buluştu. Açılışını yaptığımız sergiyle de Batumlu sanatçıların gözüyle İstanbul’a bakacağız. Dünyanın ortak lisanı olan kültürel aktivitelerin Türkiye ile Gürcistan’ın iyi ilişkilerini daha da geliştireceğine inanıyorum. Batum’la kültürel ilişkilerle başlayan ilişkilerimizin ileride çok daha iyi sonuçlarını göreceğimize inanıyorum. İstanbullular ile Batumluları dostluk ve güzel duygularda buluşturmak istiyoruz. Yerel yöneticiler olarak ne kadar çok yan yana gelirsek, ülkelerimizin geleceği de o kadar düzgün ve istikrarlı olur. Sanatçıların açtığı pencereden tüm güzel duyguların buluşmasını sağlayacağız.”

Başbakan Khabadze ve Başkan Topbaş serginin açılışını birlikte yaptıktan sonra sergide eserleri bulunan sanatçılardan bilgi aldı.

selyus