Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 29 Ağustos 2019

Kemal Kılıçdaroğlu namus sözü vermişti!

Binlerce elemanı işten çıkaran Ekrem İmamoğlu, “Hiçbir işçiyi işten çıkarmayacağız, namus sözü veriyorum” diyen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun namus kavramı yalan üzerine kurulu!

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, işçi kıyımına devam ediyor. Seçim öncesi, “Siyasi görüşü ne olursa olsun, liyakat, çalışkanlık ve millete hizmet aşkı olan herkes benimle çalışacaktır, çalışabilir” diyen Ekrem İmamoğlu, seçim sonrası hiçbir gerekçe göstermeden belediye birimlerinden binlerce insanı kapıya koydu.

Öte yandan CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, “Hiçbir işçiyi işten çıkarmayacağız, namus sözü veriyorum” demişti. Sizin anlayacağınız Kılıçdaroğlu’nun namus kavramı yalan üzerine kurulu!

İMAMAOĞLU, “SİYASİ GÖRÜŞÜ NE OLURSA OLSUN DEMİŞTİ

23 Haziran’da seçim sonuçları ardından kameraların karşısına geçen Ekrem İmamoğlu bakın ne demişti: “Artık önyargı ve ayrıştırma dönemi bitmiştir. Kardeşlik, sevgi ve saygı dönemi başlamıştır. Ben bu kenti tek başıma yönetecek değilim. Öyle bir deha dünyada da yok zaten. Her kesimden, her insanımızdan en üst seviyede yararlanacağım. Siyasi görüşü ne olursa olsun, liyakat, çalışkanlık ve millete hizmet aşkı olan herkes benimle çalışacaktır, çalışabilir.” Ancak bugünkü tabloya baktığımızda işten çıkarılanların sayısı 3 bini geçti.

“EMEKÇİ KARDEŞLERİMİZİN, HUKUKİ VE İNSANİ HER DAİM YANLARINDA OLACAĞIZ”

İBB’nin işçi kıyımlarıyla ilgili sosyal medya hesabından bir açıklama yapan Esenler Belediye Başkanı ve İBB AK Parti Grup Başkan Vekili Mehmet Tevfik Göksu, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından hiçbir gerekçe gösterilmeden, hatta SMS yolu ile son derece onur kırıcı bir şekilde işten atılan binlerce emekçi kardeşimizin İBB AK Parti Grubu olarak hukuki ve insani her daim yanlarında olacağız” dedi.

“YENİ EVLİ BİRİ OLMAM İSE UMURLARINDA OLMADI”

İşten çıkarılan bir mağdur sosyal medya hesabından duygulandıran bir açıklama yaptı:

“Bugün itibariyle BELBİM A.Ş’den ibb’nin isteğiyle hiçbir gerekçe gösterilmeden çıkarıldım. Üstelik alanımda yüksek lisans yapmış olmam onlar için bir ‘liyakat’ sebebi olarak görülmedi. Yeni evli biri olmam ise umurlarında olmadı. Diyecek kelime yok.. Yazık…

İstanbul Büyükşehir Belediyesi aynı tarihte işe giren kişiler arasında nasıl bir ayrım yaparak personel çıkarmıştır? Bu hangi zihniyetin ürünüdür? Tüm bu sorular mahşeri vicdanda cevaplanmayı beklemektedir.”

İŞTEN ÇIKARILANLAR

*İSMEK: 2.652

*MEDYA A.Ş: 72

*BELTUR: 175

*KÜLTÜR A.Ş: 17

*İSPARK: 246

*BELBİM: 5

Toplam 3.167 işçi işten çıkartıldı.

selyus