Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 25 Şubat 2016

Maltepe Kaymakamı Çakmak yerel basınla buluştu

Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak, Maltepe’de görev yapan yerel basın mensuplarıyla yeni açılan Maltepe Hükümet Konağı’nda kahvaltıda bir araya geldi. Maltepe için hep birlikte çalışmanın gerekliliğini vurgulayan Çakmak ”Biz gönlümüzü açıyoruz ve gönlümüzü ortaya koyuyoruz. Sizinle birlikte Maltepe için güzel şeyler yapmak istiyoruz” dedi.

Kısa bir süre önce yapımı tamamlanan ve vatandaşlara hizmet vermeye başlayan Maltepe Hükümet Konağı’nda Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak yerel basın mensupları ile bir araya geldi. Herkesin ortak paydasının Maltepe olduğunun vurgulandığı toplantı da Kaymakam Necip Çakmak, Maltepe için bir şeyler yapma uğraşı içinde olduklarını ve bunun için hep beraber gayret gösterilmesinin önemini vurguladı.

Maltepe için neler yapabilir

Kaymakamlık olarak Maltepe için neler yapabiliriz olgusundan yola çıkarak Maltepe’deki gazeteciler ile bir araya geldiklerini söyleyen Kaymakam Necip Çakmak ”Herkesin huzurlu rahat yaşayabileceği bir bölge yaratmak istiyoruz. Kentin bir parçası ilçemiz. 1992 yılında ilçe olmuş yeni bir ilçeyiz. İstanbul’un tarihi kadar eski bir yerleşim yeriyiz ama ilçe olarak yeniyiz. Ben çok mutluyum böyle bir ilçede görev yapmaktan. Biz gönlümüzü açıyoruz ve gönlümüzü ortaya koyuyoruz. Sizinle birlikte bir şeyler yapmak istiyoruz.  Maltepe ilçe olmuş ama hala ruhunu kazanamamış. Kişiliğini kazanamamış. Kişilik nasıl olur, ortak değerler koyarsınız ortaya bütün siyasi gruplar o değerleri kabul eder. Maltepespor bir değerdir, kent meydanı bir değerdir, bir yapı, bir sanatçı değerdir. Sizlerde bir değersiniz hep beraber sahip çıkacağız. Kentler ruhunu böyle oluşturur. Mesela Süreyya Paşamız var ortak değerimiz. Değerlerimizi koruyalım.”

Halk için hizmet edenin arkasındayız

Maltepe için çalışan herkesin arkasında olduklarını söyleyen Kaymakam Çakmak ”Belediye hizmetlerinde de kanunun bize verdiği yetki oranında denetliyoruz.  Onları da yönlendirmeye çalışıyoruz. Belediye başkanımız bizim için muhalefette iktidarda olmuş fark etmez. Biz sadece onun çalışmasına bakarız. Halk için ne kadar iyi çalışırsa biz arkasında dururuz.  Çekinmeden. Bu sizin için de aynı şekilde. Bu sizin için de aynı şekilde. Farklı fikirlerde olabilirsiniz bizim için önemli olan gazeteciliği nasıl yapıyorsunuz. Biz kamu olarak bizim de size bakış açımız bu. Yansız, objektif çıkarları için değil de gerçekten hizmet için bir şeyler yapılıyorsa biz sizinle birlikte oluruz. Kapımız her zaman açık“ söyledi.

Bir bekçi mahalleyi toparlardı

Halkı bilinçlendirmek için basın mensuplarına büyük iş düştüğünü belirten Kaymakam Çakmak ”Herkesin gönül rahatlığıyla göndereceği okullar olsun istiyoruz. Biz 300-400 polisimiz ile asayiş hizmetleri veremeyiz. Bütün Maltepeliler sahip çıkmalı. Buranın 5/1 kadar ilçede bura kadar polis vardı. Olay da hiç yoktu. Bir bekçiyi yollasam bir mahalleyi toplar gelirdi. “ söyledi.

Eleştirilmekten korkmayalım

Ortak paydalarının Maltepe olduğunu eleştirmek ve eleştirilmekten korkmamak gerektiğini vurgulayan Kaymakam Çakmak ”Bir şey yapacaksak elbirliği ile yapalım. Birlikteliğe vesile olursam kendimi çok mutlu addederim. Kendini en çok eleştiren Atatürk’tür. Eleştirmekle insan doğruyu bulur. Siz de doğruları bulmamız için bizi eleştirin kendinizi eleştirin. Bunun için bağımsız basın çok önemli” dedi.

Gençlerimiz önemli

İlçedeki gençler için spor salonlarının yapılması için gayret sarf ettiklerini söyleyen Kaymakam Çakmak ”Her mahalleye bir kapalı spor salonu yapmak istiyoruz. Yeşil alanları, meydanları, parkları çoğaltmak için çaba sarf etmeliyiz. Gençler bizim geleceğimiz. Eğitim için bir şeyler yapmalıyız. Bunun için de sizlerin desteği çok önemli. Bizleri yönlendirmenizi istiyoruz. Bizi iyi konulara kanalize edin. Gelin bize şu söyle olsa daha iyi olur deyin. Basın ile ilgili çalışmanın önünde hiçbir engel olmayacak” diye konuştu.

Toplantı bitiminde toplantıya katılan gazeteciler ile Maltepe Kaymakamı Necip Çakmak hatıra fotoğrafı çektirdi.

selyus