Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 30 Ekim 2016

Metro istasyonunda ilk nikah

Haliç Metro İstasyonu’nda ilginç bir nikaha imza atıldı. 5 yıldır “Vatman” olarak çalışan Alper Odabaş ve Yeşim Demiray, metro istasyonunda kıyılan nikahla dünya evine girdi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin metro istasyonunda nikah töreni düzenlenmesine izin vermesinin ardından, metroda ilk nikah töreni bugün gerçekleşti. Haliç Metro İstasyonu seyir terasında kıyılan ilk nikah, yaklaşık 5 yıldır “Vatman” olarak çalışan Alper Odabaş ile Yeşim Demiray’ın nikahı oldu. Nikah töreninin metro istasyonunda kıyılmasını isteyen Odabaş, İBB’ye başvurarak nikah için gerekli izinleri aldı. Alınan izinlerin ardından bugün kıyılması planlanan nikah töreni için Odabaş ve Demiray çifti Hacıosman metro durağına geldi. Haliç durağına doğru yola çıkacak çifti Metro İstanbul Genel Müdürü Kasım Kutlu, aileleri ve arkadaşları karşıladı. Bu sırada çiftin mesai arkadaşları metroyu kumaş ve balonlarla süsleyerek, metroyu gelin arabasına benzetti. Gelin aracı gibi süslenen metroya binen çift nikah töreni için Haliç metrosu seyir terasına geçti. Gelin ve damadı burada Kağıthane belediye Başkanı Fazlı Kılıç karşıladı. Başkan Kılıç genç çiftin nikahını kıydı.

Nikah töreninin ardından konuşan Kağıthane Belediye Başkanı Fazlı Kılıç, “Birçok değişik mekanlarda nikah kıydık ama burası çok farklı oldu. Hem bu sanat şaheseri aynı zamanda toplu taşımaya da büyük hizmet veren eserin üzerinde nikah kıymaktan mutlu olduğumuzu ifade etmek isterim. Bir ilki başlattığımız için de ayrıca mutlu olduğumuzu ifade ediyoruz. Gençlerimizi tebrik ediyoruz” şeklinde konuştu.

ALPER ODABAŞ HERKESE TEŞEKKÜR ETTİ

Metroda kıyılan ilk nikahın mutluluğunu dile getiren Alper Odabaş, “Çok heyecanlıyız, herkese teşekkür ediyorum. Metro İstanbul ailesine teşekkür ediyorum organizasyonu yaptıkları için. Özellikle genel müdürümüz Kasım Kutlu beye teşekkür ediyorum. Heyecanlıyız inşallah nikahımız kıyılacak” ifadelerini kullandı.

Metroda vatman olarak görev yapan Alper Odabaş nikahın metroda kıyılması kararını ise, “Vardiya amirimiz Orhan bey dile getirmişti. Daha sonra Fatih Demircan bey ile görüştük, müdürlerimizle irtibata geçtik, Kasım beye durum yansıdı ve organizasyonu yapmaya karar verdik” diye konuştu.

Gelin Yeşim Demiray ise, “Çok heyecanlıyız, çok mutluyuz, teşekkür ederim” şeklinde konuştu.

selyus