Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 16 Ocak 2016

Moğolistan heyeti Sancaktepe Belediyesi’nde

Türk Dünyası Belediyeler Birliği kapsamında düzenlenen ve Moğolistanlı 30 eğitimcinin katıldığı programda, Sancaktepe Belediyesi de ev sahipliği yaptı.

Moğolistan’da Kazak asıllı Müslümanların oluşturduğu Bayan Ulgi vilayetinin Genel Eğitim Okul Müdürlerinden oluşan 30 kişilik heyet, Sancaktepe Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Müdürlüğü’ne bağlı Spor ve Gençlik Merkezlerinde ağırlandı.

14 Ocak 2016 tarihinde gerçekleştirilen programda birimler hakkında bilgi edinen heyet, yapılan çalışmaları yerinde inceledi.

Türk Dünyası Belediyeler Birliği kapsamında düzenlenen ve Moğolistanlı 30 eğitimcinin katıldığı programda, Sancaktepe Belediyesi de ev sahipliği yaptı.  Bayan Ulgi Eyaletinden okul yöneticileri, Şehit Furkan Doğan Gençlik Merkezi’nde Genç Gelecek Sanat Kulübü eserlerinden oluşan Türk İslam Sanatları Sergisi’ni gezdi. Sergide yer alan eserleri inceleyen heyet, ebru, hat ve kaligrafi workshop etkinliklerinde yapılan çalışmalar hakkında bilgi alıp, kendileri de örnek çalışmalar yaptı. Ardından sınıfları gezen eğitimciler, Müzik Kulübü öğrencilerinin hazırladığı Türk Halk Müziği ve Kazakistan’a özgü Dombra eserini seslendirdi. 

Gençlik Merkezleri, Spor Şefliği ve Bilgi Evleri faaliyetleri hakkında Moğolistan heyetine yapılan sunumun ardından, program, sertifika takdimi ve Sefa Tepesi’nde yenen akşam yemeğinin ardından son buldu.

selyus