Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 7 Nisan 2016

Muhtarlardan o karikatür dergisine suç duyurusu

Bir karikatür dergisinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ve bir muhtarın yaptığı Selfie’nin karikatürize edilmesine tepki gösteren muhtarlar, Bakırköy Adliyesi’ne gelerek dergi hakkında suç duyurusunda bulundu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın bir muhtarla yaptığı Selfie’nin bir karikatür dergisinin kapağında yer alması muhtarlar tarafından büyük bir tepkiyle karşılandı. Bakırköy Adliyesi’ne gelen İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği üyesi bir grup muhtar, yayınlanan karikatürle ilgili dergi hakkında suç duyurusunda bulundu. Muhtarlar adına bir açıklama yapan İstanbul Muhtarları Dayanışma Derneği Yönetim Kurulu başkanı Selami Aykut “Tarihsel köklü bir geçmişi olan ve hiçbir siyasal parti ile organik bağı olmayan vatandaşımızın etnik, siyasal, mezhepsel, aidiyet ve bölgesel ayrım yapmadan bütün hizmetlerine gece gündüz demeden amade olan bir yüzü ile milleti diğer yüzü ile devleti temsil eden ve en önemlisi devletin ve milletin her türlü meselesinde önderlik yapan ve çözüm ortaya koyan vatandaşın her kesiminden tertemiz oyları ile demokratik bir şekilde seçilen muhtarlarımızı hedef alan kendisine siyasi malzeme yapan derginin 30 Mart 2016 tarihinde yayınlanan karikatürde kapak ve manşette görüldüğü üzere muhtarlık camiasına ithafen yapılmış olan ve halen ülkemiz ve dünyada açıkça bilinen PKK terör örgütü’nün elebaşısına benzetilmek sureti ile Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı ile birlikte güya çekilmiş olan bir Selfie’nin karikatürize edilerek çizilmiştir. Mesnetsiz tahkir alaycı, onur kırıcı kara mizah olarak gördüğümüz bu durum Tüm muhtarlık camiasını derinden üzmüştür” dedi.

“TÜRKİYE CUMHURİYETİ MUHTARLARINDAN ÖZÜR DİLEMELERİNİ BEKLİYORUZ”

Selami Aykut, sözlerini şöyle sürdürdü:

“Tertemiz mazisi ve hizmeti olan biz muhtarlar buna dayanarak derginin karikatüristini ve buna izin veren yöneticilerini bu ayıplarını ve yanlışlarını bir an önce düzeltmelerini tekzip ederek yayınlamalarını tüm Türkiye Cumhuriyeti Muhtarlarından özür dilemelerini bekliyoruz. Derginin yaptığı bu kabul edilemez yayından dolayı Türkiye Cumhuriyeti muhtarları olarak şiddetle kınıyor, ayıplıyor ve bu konu üzerine Türkiye Cumhuriyeti Bakırköy Cumhuriyet Savcılığı’na dergi ve yöneticileri hakkında suç duyurusunda bulunacağımızı ve bu konu hakkında muhtarlar olarak ayrı ayrı tazminat davası açacağımızı tüm kamuoyunun bilgilerine sunarız”.

Selami Aykut açıklamasının devamında “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ı bölücü işbirlikçilerine karşı her şeyin daha net anlaşılabilmesi için İstanbul’a Selfie çekilmek için davet ediyoruz” diye konuştu.

selyus