Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 14 Aralık 2018

Ömer Şahan, “AK Parti verdiği sözü tutar”

İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi AK Parti Grup Sözcüsü Ömer Şahan, meclisin Aralık ayı 4’üncü oturumunda Kadıköy Gazhane Restorasyonu ile ilgi meclis üyelerini bilgilendirdi. Mecliste daha ziyade CHP’lilerin sataşmalarına cevap veren Şahan, bu sefer kendi seçildiği ilçe Kadıköy’deki gazhane restorasyonundan bahsetti. Gazhanenin tarihini özetledikten sonra 4 yıldır devam eden ve son safhaya gelen restorasyonla ilgili bilgiler veren Ömer Şahan, “AK Parti verdiği sözü tutar” dedi.

GAZHANE 2001 YILINDA KORUMA ALTINA ALINDI

AK Parti Grup Sözcüsü Ömer Şahan, “İstanbul Büyükşehir Belediyesi ile Vakıflar Genel Müdürlüğü İstanbul’da çok ciddi restorasyon işlerine imza atıyor. Bunlardan bir tanesi de Kadıköy Gazhanesi. Gazhane, Hasanpaşa Mahallemizde 1891 yılında 50 yıllığına Fransız bir sanayi şirketine kiraya veriliyor. Cumhuriyet kurulduktan sonra 1924 yılında aynı firmayla mukavele yenileniyor. 1945 yılında da İETT’ye devrediliyor. Burada 1993 yılında kadar üretim yapılıyor. 2001 yılında ise burası İstanbul 2 Numaralı Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu ayrıntılı bir değerlendirme yaparak burayı koruma altına alınıyor” dedi.

Şahan, İstanbul Büyükşehir Belediyesi 2014 yılında 73 milyon muhammen bedelle restorasyon kararı aldığı gazhanenin faaliyet çalışmalarının ikinci kısmının da bitmek üzere olduğunu ifade etti.

selyus