Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 3 Ocak 2017

Ömer Şahan, “Aykurt Nuhoğlu denetlenmekten mi kaçıyor?”

Kadıköy Belediye Meclisinde yapılan komisyon seçimlerinde Denetim Komisyonuna AK Partili Meclis Üyesi alınmayınca AK Parti Grup Başkan Vekili Ömer Şahan, “Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu denetlenmekten mi kaçıyor? dedi.

Kadıköy Belediye Meclisi Ocak ayı toplantıları devam ediyor. Birinci oturumda komisyonlara üye seçimi yapıldı. Bu seçimler sırasında mecliste bir vahim olay yaşandı. Daha önceki yıllarda AK Parti’den bir meclis üyesinin görev aldığı Denetim Komisyonunda bu yıl her nedense kimse AK Parti’li Meclis Üyelerinden kimse alınmadı..!!.  

Meclisteki Komisyonlara üye seçimi sırasında Denetim Komisyonuna AK Parti’li Meclis Üyesi alınmaması akıllara bir çok soru işaretini getirdi. Komisyon üye seçimini meclise sunan CHP’li Meclis Üyeleri, alelacele AK Parti’li Meclis Üyelerinin Denetim Komisyonunda olmamasını oy çokluğuyla geçirdi. AK Parti’li Meclis Üyelerini hiçe sayarak bu hareketi yapan CHP’li Meclis Üyeleri zihniyetlerini bir kez daha ortaya koymuş oldular.

Bu uygunsuz ve kabullenilemez hareket akıllara acaba Kadıköy Belediyesi ve bu kurumun başkanı Aykurt Nuhoğlu’nun sıkıntılı bir durumları mı var diye getirdi?

Bunun üzerine mecliste söz alan AK Parti Grup Başkan Vekili Ömer Şahan, “2014 Yerel Seçimlerinden 3 ay sonra grubumuzu ziyaret eden Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, ‘Kadıköy Belediyesi bir istihbarat örgütü değil,  ben şeffafım, her türlü bilgiye ulaşabilirsiniz, Denetim Komisyonuna AK Parti’den bir üye alacağım demişti.’ 2 yıldır bir arkadaşımız burada görev yaptı. Şu an neyin değiştiğini merak ediyorum. Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu CHP Grup toplantısına katıldığını gördüm, ancak meclisteki toplantıya iştirak etmedi. 2 yıl sonunda ne değişti? Başkan Nuhoğlu Neden kaçıyor? AK Parti’li bir üye bu komisyonda neden yok? Daha önce belediye başkanı ile ilgili yaptığımız eleştirilerle ilgili haklılığımız bir kez daha ortaya çıkmıştır.” dedi.  

 

selyus