Ana Sayfa YAŞAM 3 Ocak 2017

Hüseyin Can, çadır bölgesinde

Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Can, Türkiye’den Halepli kardeşlerimize gönderilen 1000 tır dolusu aynı yardımın organizasyonu için Türk Kızılayı ekibiyle birlikte İdlib, Cerablus, El-Aziz çadır bölgelerine giderek oradaki vahim durumu net bir şekilde gördü. 

Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Can, İstanbul başta olmak üzere yurdun çeşitli illerinden Halepli kardeşlerimize gönderilen ayni yardımların dağıtımı ve çadırların dizaynı için Kızılay ekibiyle birlikte Suriye’ye gitti. Burada gördüğü zor şartlardan etkilenen ve özelliklede çocukların durumu karşısında duygulanan Can, “Bu manzarayı gördüğünüzde ağlamamanız mümkün değil.” dedi.

Ellerinden gelen gayretin üstünde bir performans sergilemeye çalıştıklarını dile getiren Türk Kızılayı Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Can, “Türk Kızılayı olarak, Suriyeli kardeşlerimizle İdlib, Cerablus, El-Aziz Bölgelerinde yeni yıla girerken beraber olduk. Türk halkının onlar için gönderdiği 1000 tırı bulan ayni yardımların ulaşmasında rehberlik ettik. Soğuk kış şartlarında Türk halkının nefesini yanlarında hissetmeleri, oradaki dul, yetim, yaşlı ve genç herkesi çok memnun etti. Rabbim sıkıntılarını gidersin.” diye konuştu. 

selyus