Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 13 Ekim 2016

Ömer Şahan, Aykurt Nuhoğlu’na batak şirketin hesabını sordu

Kadıköylülerin parasını batak şirketinize peşkeş çekiyorsunuz diyen Kadıköy Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Ömer Şahan, “Şirketi ne hale getirdiniz? Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ve bu batak şirketi yöneten meclis üyelerini, belediyeyi zarara uğratmaktan haklarında suç duyurusunda bulunacağız.” diyerek hesap sordu.

Kadıköy Belediyesi, batan şirketi KASDAŞ’ı kurtarmak için verdiği sermaye artırımını yangından mal kaçırırcasına meclisten geçirmek istediği iddia edildi. Ancak; AK Parti’li meclis üyelerinin karşı koymasının ardından teklifi verenlerden gerekli açıklama geldi. Şirket yetkilileri tarafından yapılan açıklamayı inandırıcı bulmayan Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Ömer Şahan’ın etkili konuşması meclisi adeta salladı. Yaptıkları yanlışları ve işledikleri kanunsuzlukları yüzlerine vuran Ömer Şahan, Kadıköy Belediyesi’nin şirketi KASDAŞ, şu an otopark değnekçiliği yaptığını ifade etti.  

KASDAŞ İÇİN VERİLEN TEKLİF

Kadıköy Belediyesi CHP’li meclis üyeleri tarafından meclise verilen teklifte şirketin ihtiyaçlarının karşılanabilmesi ve gerekli olan yatırımların yapılabilmesi için mevcut sermaye yapısının güçlendirilmesi amacı ile 8.000.000 TL’den 9.500.000 TL’ye çıkartılması incelenmiş, daha sonrada 9.500.000 TL’lik sermaye artırımı az görülmüş ve 8.000.000 TL olan sermaye artırımı 11.500.00 TL’ye çıkarılması komisyon tarafından uygun görülerek CHP’li meclis üyelerinin oyu ile meclisten geçti. Ancak, Hüseyin Sağ ile birlikte CHP’li bazı meclis üyesi oylamaya katılmadı.

ÖMER ŞAHAN’DAN AĞIR ELEŞTİRİ

Kadıköy Belediyesi’nin iflas eden batak şirketine sermaye artımı yapmasına şiddetle karşı koyan İBB Meclis Üyesi, Kadıköy Belediye Meclisi AK Parti Grup Başkan Vekili Ömer Şahan, “Diyorum ki; Kadıköy Belediyesi’nin şirketi olan KASDAŞ, otopark değnekçiliği yapıyor şu an. Yasada olmayan yasadışı bir iş yapıyorsunuz şu an. Otoparkçılık yapıyorsunuz. Bunun adı budur. Bu şirket (KASDAŞ), kayıt dışı 7.500.000 lira ede etmesine rağmen 10.000.000 lira borçla iflas etmiş bir şirket. Verdiğiniz raporda bu şirketin 25.000.000 gelir cirosunun 4.313.00 yönetim giderleri var. Şimdi meclise getirdiğiniz bu batık şirketin, CHP ‘li meclis üyelerinin de içinde olduğu yönetim kurulu üyelerinin aldığı karar gereği KASDAŞ’ın sermayesini 8.000.000 liradan 9.500.000 liraya çıkarmak istiyoruz. Yani Kadıköy halkının parasından 1.500.000 lira daha bu şirkete verelim diyorsunuz.  Kadıköy halkının 3,5 milyon TL’si bu batak şirkete gönderiliyor. Bu konuyla ilgili Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu ve bu batak şirketi yöneten meclis üyelerini, belediyeyi zarara uğratmaktan haklarında suç duyurusunda bulunacağız.” dedi.  

Konuşmasına devam eden Şahan, “Kadıköy Belediye Başkanı Aykurt Nuhoğlu, Kadıköy halkından Kadıköy’ü yönetmek için oy istediğinde vaatlerinden bir tanesi; herkes arabasını evini önünde ücretsiz park edecek diyor. Nuhoğlu Belediye Başkanı olduktan sonra, son 1 yılda sokakları otopark işletmeciliğine açarak bir nevi Kadıköy Belediyesi’nin şirketi olan KASDAŞ’a değnekçilik yaptırarak otopark işletmeciliği yaptırıyor.” diye konuştu.

selyus