Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 14 Nisan 2019

Pendik Belediyesi’nden gençlere proje

Gençlere yönelik birçok projeyi daha hayata geçiren Pendik Belediyesi, bunlara bir yenisini ekledi. Avrupa Birliği’nden hibe desteği almaya hak kazandığı “Meslek Seçiminde Gençlik Politikaları” Projesi’nde 15-30 yaş arası 48 lise ve üniversite öğrencisi bir araya gelerek meslek seçimi konusunda yaşadıkları sorunları tespit edip çözüm yollarını da yine kendileri üretecek.

Pendik Belediyesi “Meslek Seçiminde Gençlik Politikaları” Projesi, gençlerin meslek seçimi, mesleğe yönelme konusunda yaşadıkları güçlükleri tespit ederek bu konuda kendi çözümlerini üretmelerine yardımcı olacak. Pendik Belediyesinin Avrupa Birliğinden hibe desteği almaya hak kazandığı projede görev alacak gençler; İstanbul ve Bursa’dan 15-30 yaş arası 48 lise ve üniversite öğrencisi veya mesleğe yeni başlayanlar arasından seçilecek. Projeye internet sitesi üzerinden başvuru yapabilecek. Projede yer alacak gençler mülakatla belirlenecek.

Projeye başvuru yapmak için tıklayınız:

https://form.jotform.com/90983423972972

Proje 3 aşamalı yürütülecek

Proje; hazırlık, uygulama ve değerlendirme olmak üzere 3 aşamalı yürütülecek. Uygulama aşamasında Pendik’te 2 bölgesel ve 1 ulusal toplantı gerçekleştirilecek.

1. Bölgesel toplantıda katılımcılar, meslek seçimine yönelik yaşanan sorunları çok yönlü olarak konuşacak ve ortakların bulunduğu şehirlerde yaşayan gençlere yönelik soruların sorulacağı bir anket hazırlayacak. Hazırlanan anket her katılımcı tarafından 20 kişi üzerinde uygulanacak.

2. Bölgesel toplantıda gençler, yaptıkları anketlerin sonuçlarını sunacak. Gençler, sonuçlar doğrultusunda doğru meslek seçimine yönelik bölgesel ve ulusal bazda yapılması gerekenlere yönelik görüşlerini belirtecek ve sorunun çözümüne yönelik öneriler getirecek.

Ulusal Zirvede ise sorunun çözümüne Milli Eğitim Bakanlığı, YÖK, Valilikler, İl Milli Eğitim Müdürlükleri, Üniversiteler, Belediyeler, Belediye Meclis Üyeleri, Kent Konseyi Üyeleri, eğitim ve gençlik alanında çalışmalar yapan Sivil Toplum Kuruluşları ve çeşitli kurumlarda görev alan üst düzey yöneticiler de davet edilecek. Bu yöneticilere yapılan çalışmalar video, sunum vb. görsellerle anlatılarak kendilerinden beklenenler iletilecek. Önceden taleplerin iletildiği kurumlara söz hakkı verilecek ve onların bu anlamda bugüne kadar yaptığı çalışmalar ve proje çıktıları sonucunda yapabilecekleri çalışmalar değerlendirilecek.

Toplantı tarihleri şöyle:

1. Bölgesel Toplantı: 2 Mayıs – 4 Mayıs

2. Bölgesel Toplantı: 20 Haziran -21 Haziran

Ulusal Zirve: 10 Eylül

selyus