Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 6 Mart 2020

Sancakkart uygulanmaya başladı

Sancaktepe Belediyesi, ihtiyaç sahibi vatandaşların alışveriş yapabilmeleri için kredi kartı özelliği olan “SANCAKKART” uygulamasını başlattı.

Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü’ün gayretleri ve öncülüğünde ilçede ikamet eden ve belediye tarafından mağduriyeti tespit edilen vatandaşların, pos cihazına sahip, kredi kartı ile alışveriş yapılabilen anlaşmalı yerlerinden; verileni değil evinin ihtiyacına göre tercih ettiği; gıda, temizlik ürünü, gibi tüm temel ihtiyaçlarını almasına imkan sağlayan Sosyal Destek Kart Sistemi “SANCAKKART” hizmete girdi.

SOSYAL YARDIM KARTININ AMACI!

Belediyeden yapılan açıklamaya göre: “Sosyal belediyecilik anlayışına uygun olarak hazırlanan bu proje ile sosyal yardımlara çok farklı bir boyut kazandırılmıştır. Proje yardımların, İlçemiz sınırları içerisinde ikamet etmekte olup sosyo-ekonomik yönden ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen vatandaşlarımıza insan onurunu rencide etmeden verilmesi düsturundan hareketle hayata geçirilmiştir. Vatandaşlarımız kendi ihtiyaçlarını kendileri giderebilmektedirler. Sadece kuru gıda olarak değil et, süt, kahvaltılık gibi beslenmenin temelini oluşturan besinlere de diledikleri zaman sahip olmaktadırlar.”

ELEKTRONİK EŞYA, SİGARA VE ALKOL ÜRÜN ALINAMIYOR

Nakit çekime kapalı olan Sancakkart’ta kart sahibi kendisine tanınan limit dahilinde anlaşmalı marketlerde ihtiyacı olan ürün seçme ve alma hakkına sahiptir. Elektronik eşya, sigara ve alkol ürünlerinin alınamadığı SANCAKKART ile kart sahipleri belediye tarafından anlaşmalı olan Çağrı-Hakmar-Happy Center-Mopaş ve Özkuruşlar Marketlerinde gönül rahatlığı ile alışverişlerini yapabilirler.

selyus