Hüseyin YELKENCİ

İstanbul’dan Yansıyanlar

Sancaktepelilere İBB ve ilçe belediyesini sorduk!

Aylardır ayrı kalsak da tekrar siz okurlarımızla köşemizde buluştuk çok şükür.

Tüm dünyada olduğu gibi ülkemizi de etkisi altına alan korona virüsü (Covid-19), Cumhurbaşkanlığı Hükümeti’nin güçlü oluşu ve dünyanın gıpta ettiği sağlık sektöründe başarılı olmamız sayesinde en az hasarla atlatmak üzereyiz..

Bu süreçte esnaf ve milletimiz mağdur olmasın diye Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıkladığı destek paketinden yola çıkacak olursak ekonomide ciddi katkılar verildiğini görüyoruz..

Biz de İstanbul’da yayın yapan bir yerel internet haber sitesi olarak bu pandemi sürecinde ağırlıklı olarak anlaşmalı olduğumuz haber ajanslarından gelen haberleri siz okurlarımıza sunmanın gayreti içinde olduk.

Az da olsa sahaya inip ilçelerdeki durumları takip etmeye çalıştık..

Daha sonra ise sık sık sahada olduk ve olmaya devam ediyoruz.

Geçen haftada İstanbul’da ilçe ilçe gezip vatandaşlarımıza İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) ve bulunduğun ilçe belediyesinin hizmetlerinden memnun musunuz? diye soracağız demiştik.

Bu söylediğimiz saha çalışmamızı Sancaktepe ilçesinden başlattık…

Şunu özellikle belirtmeliyim ki, Sancaktepeli vatandaşlarımız, büyük şehirde yaşamalarına rağmen memleketlerinin örf ve adetlerine bağlılıklarını hala devam ettirdiklerini misafirperver oluşlarından gördük…

Anadolu’nun adeta özeti olan Sancaktepe yaşayan vatandaşlarımıza, “Sancaktepe Belediyesi’nin geride bıraktığı 15 aylık süre içerisindeki icraatlarından memnun musunuz?” sorumuza sorduk.

Vatandaşlarımız ağırlıklı olarak “Evet memnunuz” cevabını verdiler.

“Mesela hangi icraatından memnunsunuz?” diye sorduğumuzda;

Sancaktepeliler: “Şeyma Döğücü Başkanımız mahallemize geldiğinde bizim halimizi, hatırımızı, sıkıntılarımızı, mahallenizde, sokağınızda bir sorun var mı?” diye soruyor..

Biz de sorunlarımızı, taleplerimizi ilettiğimiz de yanındaki ekiplerine talimat vererek ivedilikle çözüm üretiyor.

Haliyle bu da bizi memnun ediyor.

Özellikle de 3 aydır mücadele verdiğimiz bu pandemi sürecinde Sancaktepe Belediyesi ihtiyaç sahibi ailelere çok büyük destekler verdi.

Ayrıca maske ve hijyen malzemesi dağıttılar.

Mahallemizdeki parklar, sokaklar pandemi sürecinde sürekli dezenfekte edildi.

Evde kaldığımız dönem bizlere ve komşularımıza kitap hediye ettiler.

Belediyemiz pandemi sürecinde 65 yaş üstü yakınlarımız ve komşularımızın evlerine “acil panik butonu” bıraktı.

Bir ihtiyacı ve sağlık sorunu olan 65 yaş üstü vatandaşımız bu butona bastığında dakikalar sonra belediye ekipleri gelip hizmet ettiler..

Böyle zor zamanlarda bu yapılan güzellikler unutulmaz.

Halkını düşünen ve unutmayan Şeyma Başkanımızı zamanı geldiğinde biz de unutmayacağız” diye cevap verdiler.

Belediyeden hizmet beklentisi ve şikayeti olan vatandaşlar ise,

“Genel olarak hizmetlerden memnunuz ancak sokaklarımızda ufak tefek çukurlar oluştu, bunların kapanması lazım.

Onun dışında azda olsa bordur ve tretuvarı olmayan sokaklarımız var.

Tabi yine de belediye yönetimimizin hakkını yemeyelim, bu virüs döneminde hiçbir ayrım yapmadan öyle yada böyle hepimize bir şekilde dokundular.”

İBB İLE İLGİLİ MEMNUNİYETİ DE SORDUK!

“İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nden (İBB) memnun musunuz?” sorusuna ise,

“Bizim İBB ile pek bir işimiz olmuyor ama bazı caddelerde asfalt yaptıklarını görüyoruz. Tabi büyük hizmet anlamında soruyorsanız, Sancaktepe ilçesine mega hizmet için sıra ne zaman gelir, gelir mi gelmez mi, öyle büyük bir hizmet getirirler mi, getirmezler mi? Bekleyip göreceğiz!

Sancaktepeli bir vatandaş, “İBB Başkanımız İmamoğlu, bir televizyon kanalında 1 milyon 300 bin haneye girdik. 600 bin eve gıda paketi dağıttık. 200 binin üzerinde aileye nakdi yardım yaptık” diyor.

Benim İBB’den ricam, yaptıkları bu nakdi ve gıda yardımlarını hangi ilçeye kaç kişi olduğunun rakamlarını şeffaf bir şekilde İstanbullularla paylaşabilir mi? Bir de bu isim listelerini muhtarlıklara gönderebilir mi?” diyerek Başkan İmamoğlu ve İBB’yi açık olmaya davet etti!

selyus