Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 1 Mart 2023

Şile Belediye Başkanı Ocaklı ekibiyle depreme ilişkin değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, Başkan Danışmanları, Belediye Başkan Yardımcıları ve birim müdürleri ile düzenli toplantılar yaparak, belediye olarak ülkenin önemli bir gerçeği olan deprem ile ilgili planlamalarını ve hazırlıklarını aralıksız sürdürüyor.

Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı, çalışma arkadaşlarıyla depreme ilişkin değerlendirme toplantısı gerçekleştirdi. Yoğun gündemli yapılan toplantıda Şile’deki yapı stoğunun mevcut durumu, depreme dayanıklılık kontrolü ve afet bölgelerinden Şile’ye gelen depremzede ailelerin durumları gibi konular teker teker ele alındı.

BAŞKAN, İLHAN OCAKLI: “ŞİLE BELEDİYESİ OLARAK EYLEME KOYACAĞIMIZ YENİ ÇALIŞMALARI PLANLADIK.”

Merkez üssü Kahramanmaraş olan ve 11 şehirde büyük yıkımlara yol açan depremlerin ardından yapılacak bilimsel çalışmaların ve alınacak tedbirlerin ne denli önemli olduğu bir kez daha ortaya çıktı. Olası Marmara depreminin zararlarının azaltılmasına yönelik yeni projelerin geliştirilmesinin yanında kısa, orta ve uzun vadede alınması gereken önlemlerin görüşüldüğü toplantıda Başkan İlhan Ocaklı; Şile Belediyesi olarak ilk günden itibaren verimli bir çalışma gerçekleştirdiklerini ifade ederek, Hatay’da sürdürülen yardım çalışmaları için tüm ekiplere teşekkür ettiğini belirtti.

Konuşmasında Şile’de gerçekleşecek hazırlıklara değinen İlhan Ocaklı “Çalışmalara hız kesmeden devam edeceğiz. Bu kapsamda ekibimizde Hatay’a ilişkin yapabileceklerimiz hakkında fikir alışverişinde bulunduk. Afet bölgelerinden ilçemize gelen depremzede ailelerimizin durumlarını değerlendirerek, Şile Belediyesi olarak kısa, orta ve uzun vadede eyleme koyacağımız yeni çalışmaları planladık. Depremden etkilenen ve ilçemizde bulunan evlatlarımız için eğitim, sağlık, spor ve kültürel alanlarda sunacağımız hizmetlerimizi karara bağladık. İlçemizdeki yapı stoğunun mevcut durumu ve depreme dayanıklılıklarını hızlı bir şekilde ekiplerimizle kontrol edeceğiz. Öngörülen Marmara depremine ilçemizi hazırlamak ve vatandaşlarımızı bilgilendirmek için farkındalık eğitimlerimizi kısa bir zaman içerisinde hayata geçiriyoruz. Şile Belediyesi olarak nitelikli, donanımlı bir arama-kurtarma ekibini kurabilmek için hazırlıklarımıza başlıyoruz. Şile, evlatlarıyla, analarıyla 7’den 70’e afet bölgelerimiz için seferber oldu. Emeği geçen, katkıda bulunan tüm hemşerilerime şükranlarımı sunuyorum. Rabbim ülkemizi ve milletimizi her türlü afetlerden korusun inşallah” dedi.

6 Şubat tarihli Kahramanmaraş ve Hatay merkezli 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerin ardından, bölgeye gönderilmek üzere yardım kampanyası başlatan Şile Belediyesi; Malatya’nın Battalgazi ve Hatay’ın Antakya ilçelerine yardım tırlarını göndermişti. Ayrıca Hatay’ın Antakya ilçesinde depremin 2. günü itibariyle kurduğu aşevinde sıcak yemek dağıtımına başlamıştır. Bölgedeki civar köylere de gerek sıcak yemek gerek ihtiyaçlara göre destekte bulunan Şile Belediyesi, afet bölgesinde ilçenin yardım elini uzatmaya devam edecek.

selyus