Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 14 Ocak 2024

Şile Belediyesi ev sahipliğinde “Sağlıklı Arıcılık ve Arı Turizmi” zirvesi

Şile’nin en önemli tarımsal üretim değerlerinden biri olan Coğrafi İşaretli Şile Kestane Balı’nı üreten arıları korumak ve bölgedeki arıcılığı geliştirebilmek amacı ile Şile Belediyesi’nin ev sahipliğinde “Sağlıklı Arıcılık ve Arı Turizmi Zirvesi” düzenlendi.

ŞİLE’DE ARICILIK POTANSİYELİ APİTURİZM AÇISINDAN DEĞERLENDİRİLDİ

Doğa ile iç içe üretilen daha sağlıklı ve doğal ürünlerin tüketilebileceği yerler arasında, İstanbul’un ziyaretçi tercihlerinin ilk sırasında yer alan ilçesi Şile, Şile Belediyesi tarafından düzenlenen önemli bir etkinliğe daha ev sahipliği yaptı.

ŞİLE BELEDİYE BAŞKANI İLHAN OCAKLI: “ARI YOKSA YAŞAM DA YOK!”

Zirvede konuşan Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı: “Şile’mizin en önemli marka değerlerinden, İstanbul’un Coğrafi İşaretli ilk gıda ürünü olan Şile Kestane Balı’mızı ve yöremizdeki arıcılığı daha da geliştirip ileriye taşıyabilmek adına bugün burada, kıymetli akademisyenlerimiz ve arıcılarımızla bir aradayız. Sağlıklı Arıcılık ve Arı Turizmi Zirvemize katılan tüm arıcılarımıza, Şile Arıcılık ve Arı Ürünleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifimize ve değerli sunumlarını bizlerle paylaşan akademisyenlerimize çok teşekkürlerimi iletiyorum. Şile’nin marka değerlerine ve de üreticilerimize her alanda destek olmaya devam edeceğiz” dedi.

SAĞLIKLI ARI YETİŞTİRİCİLİĞİ VE APİTURİZM UYGULAMALARI KONULARI ELE ALINDI

Şile Belediyesi Nikâh Sarayı’nda saat 10:00’da başlayan program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunması ile başladı. “Sağlıklı Arıcılık ve Arı Turizmi Zirvesi” katılımcıları arasında; Doç. Dr. Figen Çukur, Prof. Dr. Tayfun Çukur, Prof. Dr. Aslı Özkırım, Mustafa Ertekin, Doç. Dr. Ali Timuçin Atayoğlu ve Emre Yıldırım’ın yer aldığı programa Şile Belediye Başkanı İlhan Ocaklı’nın yanı sıra İl Tarım Müdür Yardımcısı Rafet Aydın, İstanbul Arıcılar Birliği Başkanı Onur Çilenk, Şile Arıcılar Kooperatifi Başkanı Ahmet Can, öğretim üyeleri, ilçe protokolü, Siyasi Parti yöneticileri, STK temsilcileri, sektör çalışanları ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Düzenlenen zirvede öncelikle Şile ilçesi arıcılık potansiyeli apiturizm (arıcılık turizmi) açısından değerlendirilerek dünyada ve Türkiye’de apiturizm uygulamaları ve sağlıklı arı yetiştiriciliği gibi konular ele alındı.

İlginizi çekebilir

İBB’de toplu istifa

İBB’de toplu istifa

selyus