Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 3 Şubat 2015

Sultanbeyli, UETD temsilcilerini ağırladı

Almanya’nın Hagen şehrinin bazı STK temsilcileri ve UETD temsilcileri Sultanbeyli’ye çalışma ziyareti gerçekleştirdi. Ziyaret sırasında misafirler Aydos Kalesi’ni, İstanbulensis Gençlik Merkezi’ni ve Gölet Parkı’nı gezdi.

Sultanbeyli, Almanya’nın Hagen şehrinin bazı STK temsilcilerini ve UETD temsilcilerini ağırladı.  Sultanbeyli’ye çalışma ziyareti gerçekleştiren yetkililer tarihi miras Aydos Kalesi’ni, gençlere yeni imkanların kapıların açan İstanbulensis Gençlik Merkezi’ni ve Gölet Parkı’nı gezdi. Geziye Dünya’nın en iyi uzaktan eğitim üniversitesine sahip olan ve sayısız spor kulüpleri ile Dünya çapında adından sıkça söz ettiren Hagen şehrini temsilen Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD) Ruhr Bölge Sorumlusu Yaşar Cörtük, UETD Hagen Şube Başkanı Ahmet Con, UETD Hagen üyeleri ve Hagen Şehri Uyum Meclisi Üyeleri katıldı.

Ziyaretlerinin amacının dostluk bağlarını kuvvetlendirmek olduğunun altını çizen ve Sultanbeyli’yi tanımak isteyen misafirler ile önce İstanbulensis Gençlik Merkezi, daha sonra da Aydos Kalesi, Cemevi ziyaret edildi. Belediye Başkanı Hüseyin Keskin’in de eşlik ettiği Aydos Kalesi ziyaretinde kalenin hikayesi misafirler tarafından ilgi ile dinlendi.

UETD Hagen Şube Başkanı Ahmet Con, Avrupalı Türklerin, Türkiye’nin kardeşliğine büyük ihtiyaç duyduğunu ve tek beklentilerinin samimiyetle gösterilen alaka olduğunu ifade ederken Belediye Başkanı Hüseyin Keskin de Avrupa’da yaşayan Türkler ile tüm bağların daha güçlü olacağını ifade etti.

 

 

Etiketler:
selyus