Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 27 Haziran 2022

Tevfik Göksu, “CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanına Hodri Meydan!”

CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanının ‘Engelleniyoruz’ iddialarının ardından CHP tarafından yönetilen 11 belediyenin AK Parti Meclis Grup Başkanvekilleri Ankara’da toplandı. Başkanvekillerinin ortak bildirisinde CHP’li Belediye Başkanlarının iddiaları örneklerle çürütüldü. Bildiride, “CHP’li Büyükşehir Belediye Başkanlarının ortak ‘başarısızlıklarına’ ‘mazeret üretme ve ‘engelleniyoruz’ yalanı etrafında kendilerine bir ‘konfor alanı’ inşa etme gayretinden başka bir anlamı yoktur” denildi. CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanına da hodri meydan denildi: Bugüne kadar, başkanı olduğunuz şehirlerde, o şehrin gençleri için, kadınları için, çocukları için ve o şehrin geleceği için, belediye meclislerine tek bir proje getirdiniz mi? Hangi projeyi getirdiniz de, AK Parti grupları ‘Hayır’ dedi?”

AK Parti’nin, CHP tarafından yönetilen 11 Büyükşehir Belediyesinin Meclis Grup Başkanvekilleri dün saat 12.00’da Ankara’da bir araya geldi. Karşılıklı istişarelerin yapıldığı toplantıda, CHP’li 11 Büyükşehir Belediye Başkanının zaman zaman bir araya gelerek yaptığı ortak basın açıklamasına karşı açıklamada bulunuldu. CHP’li belediyelerin görev sürelerinde 4’üncü yıllarına girmesine rağmen herhangi bir icraat ortaya koymak yerine sürekli olarak ‘Engelleniyoruz’ iddialarına ortak bildiriyle cevap verildi.

‘CHP MİLLİ MESELELERDE DAHİ YALAN SİYASETİYLE KAOS ÇIKARMA PEŞİNDE’

Siyasi partilerin bulundukları ülkelerin menfaatlerini korumak ve temsil ettikleri insanların geleceği için hep daha fazlasını yapmak amacıyla faaliyet gösterdikleri hatırlatılan açıklamada, “Bu amaç siyasi partiler için hem bir sorumluluk hem de vazgeçilmez bir ödevdir. Ancak hepimiz şahit olmaktayız ki, ülkemizde son dönemlerde bu iki temel amaçtan tamamen farklı hedeflerle algı ve manipülasyona dayalı siyasal bir iletişim sürdürülmektedir. Operasyon merkezi CHP olan, milli meselelerde dahi yalan siyasetiyle kaos çıkarmayı tercih eden bu muhalefet anlayışı, ülkemizin ve demokrasimizin önündeki en büyük ‘engel’dir. Siyasi tüm etik değerleri yok sayan, iktidar hesaplan içerisinde, yalanı kendisine sermaye edinmiş bu yaklaşım, sadece ulusal siyasette değil, özellikle son üç yılda, maalesef yerel siyasette de varlık göstermeye başlamıştır” denildi. Kaynak: Sabah gazetesi

selyus