Ana Sayfa HAYVAN, YEREL YÖNETİMLER 16 Ağustos 2021

Tuzla Belediyesi ekiplerinden Bozkurt’ta yürekleri ısıtan görüntü

Batı Karadeniz bölgesinde etkili olan aşırı yağışlar sonucunda meydana gelen sel sonrasında bölgelerde çalışmalarını sürdüren Tuzla Belediyesi ekipleri, sokak hayvanlarını da unutmadı. Selin en çok etkilediği ilçelerin başında gelen Bozkurt’ta, yeni doğum yapan anne köpeğe ve yavrularına su ve yemek veren Tuzla Belediyesi personeli ise yürekleri ısıttı.

Tuzla Belediyesi, Batı Karadeniz bölgesinde etkili olan aşırı yağışlar sonucunda meydana gelen sel sonrasında oluşan yaraları sarmak için tüm imkânlarını seferber ederek çalışmalarını gece gündüz sürdürüyor. Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’nın talimatıyla felaketin ilk gününden itibaren bölgeye giden iş makineleri, hafriyat kamyonları, mobil mutfak aracı ile birlikte Arama ve Kurtarma Ekipleri var güçleri ile çalışmalara destek verirken, cep telefonu kameralarına yansıyan bir görüntü yürekleri ısıttı. Selin en çok etkilediği Kastamonu’nun Bozkurt ilçesinde çalışmalar yürüten Tuzla Belediyesi Arama ve Kurtarma Ekipleri’nden bir personel, yeni doğum yapmış anne ve yavrularının karınlarının aç olduğunu fark etti. Tuzla Belediyesi personeli, yaşanan felaketten dolayı korkmuş olan anne ve yavrular ile kendi yemeğini ve suyunu paylaştı. O anlar cep telefonu kameralarına saniye saniye yansıdı.

AFAD KOORDİNASYONUNDA ÇALIŞMALAR ARALIKSIZ DEVAM EDİYOR

Sel felaketinin yaşandığı ilk günden itibaren harekete geçen Tuzla Belediyesi, bölgede çalışmalarını sürdürüyor. Bölgeye ulaşan iş makinaları sokak ve caddelerde temizleme çalışmalarına başladı. Mobil mutfak aracı ise bölge halkının sıcak yemek ihtiyacını karşılarken Arama ve Kurtarma Ekipleri de arama çalışmalarına destek veriyor.

“AFET BÖLGELERİMİZİN YARALARINI SARMAK İÇİN SEFERBER OLDUK”

Tuzla Belediye Başkanı Doktor Şadi Yazıcı, “Selden etkilenen bölgelerdeki kardeşlerimiz için hemen harekete geçtik. AFAD koordinasyonunda çalışmalar yürüten ekiplerimiz, gece gündüz çalışıyorlar. Bölgelerdeki yaraları hep birlikte saracağız. Devletimiz, milletimiz, kurumlarımız, STK’larımız, afet bölgelerimizin yaralarını sarmak için seferber olduk. Sayın Cumhurbaşkanımıza, günlerdir bölgeden ayrılmayan bakanlarımıza, canını hiçe sayarak çalışan tüm görevlilere şükranlarımı sunuyorum” dedi.

selyus