Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 15 Şubat 2017

Tuzla Belediyesi ‘nden 14 Şubat Sevgililer Günü’nde konser

Tuzla Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu, 14 Şubat Sevgililer Günü’nde konser düzenledi.

Tuzla Belediyesi Türk Halk Müziği Topluluğu, Şef Mustafa Arı yönetiminde İdris Güllüce Kültür Merkezi’nde Tuzla halkıyla buluştu. Türk Halk Müziği’nin birbirinden güzel  eserlerini seslendiren sanatçılar, dinleyenleri mest etti. Türk Halk Müziği’nin güçlü sesiyle dikkat çeken genç sanatçılarından Telli Kılıç’ın söylediği ‘Sen Sivas’ı Seyret’, ‘Eylen Zaman Zaman Eylen’ ve ‘Dost Bildiğim Ele Döndü’ türküleri konuklardan tam not aldı.

Sevgiyi ifade eden türküler ile hemşehrilerine hitap eden Tuzla Belediyesi Türk Halk Müziği Korosu Şefi Mustafa Arı, kendilerine sunulan imkanlar ve sanat verilen değer için Tuzla Belediye Başkanı Dr. Şadi Yazıcı’ya teşekkür etti.Doğar, büyür ve ölür. Gerçi Osmanlı kendisine” Devlet-i Ebed Müddet” (Ebediyete kadar yaşayacak devlet) demiştir. Osmanlı siyaset olarak şuan yok ise de, eserleri ile ilmi ile kültürü, zihniyeti, irfanı ile devam ediyor. Son 20,30 yıldır neler yapıldı. Bu milletin düşmanı çok Allah bu milleti seviyor yüzyıllardır İslam’a hizmet ettiriyor diye anlattı.

Sultan 2. Abdülhamit Han hakkında son söz henüz söylenmemiştir diyen Gürlek, Önümüzde ki yıl Abdülhamit Han’ ın vefatının 100. Yıl dönümü olacak çok gösterişli programların yapılması, filmlerin gösterilmesi, kitapların yayınlanması, sempozyumların yapılması gereken bir yüzyıl olacaktır. Allah sizleri ilim, irfan, sohbet ve iman zevkinden ayırmasın diyerek sözlerine son verdi.

selyus