Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 7 Mayıs 2016

Ümraniye Belediyesi’nden iş arayanlara destek

Ümraniye’de ikamet eden işsiz vatandaşlara iş olanakları sunmaya devam eden Ümraniye Belediyesi, Türkiye İş Kurumu ile birlikte yürüttüğü ve Belediye bünyesinde kurulan İstihdam Merkezi ile iş arayan vatandaşları bizzat firmalara götürerek yerinde iş görüşmeleri yapmalarını sağlıyor.

Ümraniye Belediyesi, Türkiye İş Kurumu ile birlikte yürüttüğü ve belediye bünyesinde kurulan İstihdam Merkezi ile iş arayan birçok Ümraniyeliyi, işverenlerle buluşturmaya devam ediyor. 2010 yılında hizmet hayatına başlayan ve iş arayan Ümraniyeli vatandaşlarla birlikte kariyer planlamaları yapan Ümraniye Belediyesi İstihdam Merkezi; bölgedeki işletmelerden aldığı talepleri de değerlendirerek, vatandaşları yatkın oldukları mesleklerde uygun bir iş sahibi yapmaya çalışıyor. Bu çerçevede gerçekleştirdikleri birebir ve toplu görüşmelerin yanı sıra, bizzat iş arayan vatandaşları firmalara götürerek yerinde iş görüşmeleri yapmalarına olanak sağlıyor.

Kurulduğu günden itibaren 16.190 kişiye iş bulup yönlendiren Ümraniye Belediyesi İstihdam Merkezi, bugün Ümraniye Organize Sanayi Bölgesinde bulunan bir firmayı vatandaşlarla birlikte ziyaret ederek işveren ve iş arayan vatandaşların buluşmalarını sağladı. Fabrikayı yerinde görerek çalışma koşullarını öğrenen vatandaşlar yaptıkları görüşmeden memnun olduklarını belirterek böyle bir hizmeti kendilerine sağladığı için Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a teşekkürlerini ilettiler.

selyus