Ana Sayfa SPOR 7 Mayıs 2016

Musa Aydın’dan olimpiyat açıklaması

Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın, en büyük amaçlarının vize almak değil, olimpiyatlarda başarılı olmak olduğunu belirterek, “İstiklal marşımızı okutmak. Güreş lokomotif bir branş. 39 olimpiyat altın madalyamızın 28’ini güreşte kazandık” dedi.

Rio Olimpiyatları’na katılacak güreşçilerin belirlenmesi amacıyla düzenlenen son turnuvası bugün İstanbul’da Bağcılar Spor Kompleksi’nde başladı. Türkiye Güreş Federasyonu Başkanı Musa Aydın organizasyon hakkında İHA’ya açıklamalarda bulundu.

Olimpiyat kotasının 2015’te Las Vegas’ta düzenlenen Dünya Güreş Şampiyonası’nda başladığını belirten Aydın, “Orada 4 vize, Nisan’da Sırbistan’da 3 vize aldık. Moğalistan’da da 3 vize aldık. Toplam şu anda 10 tane vize aldık Serbestte 5, bayanlarda 4 ve grekoremende 1 vizemiz var. Bugün son fırsat, son vize. Çok büyük katılım var. 93 ülke, 630 sporcu olimpiyatlar için mücadele ediyor. Gerçekten çok güçlü rakiplerimiz var. Şu an itibariyle 2 sporcumuz elendi ve 3 sporcumuz yarı finale kaldı. 1’er galibiyet aldıkları takdirde Rio’ya vize almış olacaklar. Bizim en büyük amacımız vize almak değil, olimpiyatlarda başarılı olmak. İstiklal marşımızı okutmak. Güreş lokomotif bir branş. 39 olimpiyat altın madalyamızın 28’ini güreşte kazandık” şeklinde konuştu.

selyus