Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 11 Nisan 2015

Ümraniye Belediyesi’nin faaliyet raporuna onay

Ümraniye Belediyesi 2014 Yılı Faaliyet Raporu, Belediye Meclisi’nde görüşüldü. Raporla ilgili yaptığı konuşmada hizmetlerden ayrıntılı bilgiler aktaran Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, zaman ve imkânları en iyi biçimde değerlendirdiklerini söyledi…

Ümraniye Belediyesi 2014 Yılı Faaliyet Raporu, Belediye Meclisi’nde görüşüldü. Raporla ilgili yaptığı konuşmada hizmetlerden ayrıntılı bilgiler aktaran Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, zaman ve imkânları en iyi biçimde değerlendirdiklerini söyledi. Rapor, görüşmelerin ardından oy çokluğuyla kabul edildi.

Ümraniye Belediye Meclisi, 2014 yılına ait Yıllık Faaliyet Raporu’nu görüşmek üzere Belediye Meclisi’nde toplandı. Ümraniye Belediyesi’nin bir yıllık faaliyetlerinin müdürlük çalışmaları çerçevesinde özetlendiği rapor, meclis gündeminde ele alınarak tartışıldı. Görüşmelerde raporla ilgili ayrıntılı bilgiler içeren sunum eşliğinde bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, 2014 yılı içerisinde çok önemli proje ve hizmetleri hayata geçirdiklerini söyledi.

HASAN CAN: “HİZMETLERİN HER BİRİ ÖZVERİLİ ÇALIŞMALARIN VE BÜYÜK BİR GAYRETİN ÜRÜNÜDÜR”

Başkan Hasan Can, konuşmasında şunları söyledi: ‘2014 yılını çok verimli geçirdik. Zaman ve imkânlarımızı en iyi biçimde değerlendirerek önceki yıllarda olduğu gibi, 2014 yılında da gerek klasik, gerek kültürel ve gerekse sosyal belediyecilik alanında emsallerimizle mukayese edilmeyecek birçok hizmeti hayata geçirdik. Aldığımız ödüller son derece başarılı icraatlar yaptığımızın göstergesidir. Faaliyet raporunda ayrıntıları anlatılan hizmetlerin her biri özverili çalışmaların ve büyük bir gayretin ürünüdür. Tüm hizmet alanlarında örnek teşkil edecek başarılı icraatları içeren dolu dolu bir yılı daha geride bıraktık” dedi.

Ümraniyelilere daha iyi hizmet ulaştırmak için gece gündüz çalıştıklarını belirten Başkan Hasan Can konuşmasını şöyle sürdürdü, “Ümraniye Belediyesi olarak2014 yılında ilçemizde çok önemli hizmetlere imza attık. Kültür merkezleri, bilgi evleri, aile sağlığı merkezleri, okullar, parklar, muhtarlık binaları, prestij caddeler ve sokaklar hizmete açarak Ümraniye’mize kazandırdık. Şuan bir tane Sosyal Market’imiz var, 2015 yılında Sosyal Market sayımızı artırarak ihtiyaç sahibi vatandaşlarımıza kolaylık sağlayacağız. Verdiğimiz ruhsat ve inşaat alanı rakamlarıyla Türkiye rekoru kırdık. Ümraniye’mizdeki toplam yapı stokunun yüzde 55’i bizim dönemimizde yapıldı. Yollar asfaltlandı, caddeler yenilendi, sokaklar pırıl pırıl temizlendi. Ümraniye’nin dört bir yanını parklar ve yeşil alanlarla donattık. Bu ve buna benzer birçok proje ile 2014 yılında Ümraniye’mize kalıcı güzellikler kattık. Gerçekleştirilen bütün hizmetlerde Kalite Yönetim Sistemi’nin bütün gerekliliklerini yerine getirerek; özel kuruluşların yanında TSE’den de kalite belgesi almaya hak kazandık. Bu hizmetleri hiçbir kuruma borç yapmadan gerçekleştiren nadir belediyelerden biriyiz” dedi.

Sosyal belediyecilik anlamında da yapılan birçok hizmetin altını çizen Başkan Hasan Can, Suriyeli sığınmacılar için sağlanan desteklerle alakalı bilgiler aktardı. Kadın sığınma eviyle ilgili de bilgi veren Başkan Hasan Can, “Kadın sığınma evimiz İstanbul’un ilk ruhsatlı sığınma evidir. 300 metrekarelik modern bir yerdir” dedi.

Başkan Hasan Can: “e-Belediye hizmetleri ile çağımızın gerektirdiği koşullarda, halkımızın şikâyet, talep ve önerilerini alarak, en kısa sürede gerekli birimlerimize ulaştırıyor ve çözüm yolunu buluyoruz. Sosyal medyadan da vatandaşlarımız gece gündüz demeden bizimle iletişime geçebiliyor ve sorunları kısa zamanda çözüme ulaşıyor” dedi. Başkan Hasan Can: “Olası İstanbul depremine en hazırlıklı ilçelerden biri olan Ümraniye 2012 yılının ağustos ayında Afet Bilgi Sistemi (ABİS) mobil uygulamasını hayata geçirdi” diyerek, belediyenin yeni uygulamaya koyduğu, vatandaşların internet üzerinden fotoğraflarla istedikleri adrese kolaylıkla ulaşmalarına imkân sağlayan 360° uygulaması hakkında da bilgiler aktardı. Başkan Hasan Can, ayrıca vatandaşların 7 gün 24 saat ‘444 98 22’numaralı Çözüm Merkezi Hattı üzerinden talep ve şikâyetlerini belediyeye bildirebileceklerini de sözlerine ekledi.

Son olarak Başkan Hasan Can, yeni dönemde Ümraniye’ye 4 ayrı yeni meydanın yanı sıra, bin araçlık otopark, UEFA ve FİFA standartlarında 10 bin kişilik yeni stadyum yapılacağı bilgisini de verdi.

2014 YILI FAALİYET RAPORU OY ÇOKLUĞUYLA KABUL EDİLDİ

Görüşmelerde Faaliyet Raporu ile ilgili olarak meclis grupları ve şahıslar adına konuşmalar yapıldı.    Daha sonra söz alan Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, Ak Parti grubu adına muhalefetin eleştirilerine cevap verdi. Av. Mahmut Eminmollaoğlu, raporla ilgili başka ayrıntıları da meclis üyeleriyle paylaştı. Toplantının sonunda bir kez daha söz alan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, eleştiri ve sorulara yanıtlar verdi. Görüşmeler sonucunda yapılan oylamada, Ümraniye Belediyesi 2014 Yılı Faaliyet Raporu, oy çokluğu ile kabul edildi.

 

 

Etiketler:
selyus