Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 3 Mart 2015

Ümraniye Belediyesi sanatın ve sanatçının yanında

Ümraniye Belediyesi Sanatkârlar Çarşısı ile Sanatı ve Sanatçıyı desteklemeye devam ediyor. Başkan Hasan Can; “Sanatkârlar Çarşısı kalfaların yetiştirildiği bir eğitim merkezi haline geldi’’ dedi.

Ümraniye Belediyesi tarafından hizmete sunulan ve modern mimarisi ile dikkat çeken Sanatkârlar Çarşısı, Ümraniyelileri sanat ile buluşturmaya devam ediyor. Herhangi bir ticari kaygı olmaksızın sanatlarını icra eden sanatkârlar kiraladıkları dükkânı atölye olarak kullanarak, ürettikleri eserleri satabilme imkânı buluyorlar. Bu kapsamda çarşıda tezhip, ebru, kaligrafi ve çini gibi birçok geleneksel sanat hayat buluyor. Öte yandan, Ümraniye Belediyesi Meslek Edindirme Kurslarında kalem işi, kurdele nakışı ve keçe aksesuarı gibi eğitimler de devam ediyor. Ebru çalışmaları hakkında bilgi alan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Sanatkârlar Çarşısı’ndaki kursiyerleri ziyaret ederek, Uluslararası yayın yapan Al Arabiya kanalı, İHA ve İstanbul Web Tv’nin sorularını yanıtladı.

 

Çarşının daha önce bir alt geçit olarak kullanıldığını belirten Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, ” Sanatkârlar Çarşısı geçmişte bir alt geçitti ve çok kötü vaziyetteydi! Altından su alan, üstünden su damlayan ve kiracıların bile durmak istemediği bir yerdi burası. Biz burayı çok ciddi bir tamirattan geçirdik ve alt geçidini sağlamlaştırmak suretiyle, kalem işi tavan süslemeleriyle Çırağan Sarayı gibi bir mekân haline getirdik’’dedi.

“ÇARŞIYI SANATKARLAR İÇİN MERKEZ HALİNE GETİRDİK’’

Başkan Hasan Can, çarşıyı sanatkârlar için bir merkez haline getirdiklerini belirterek, “Burayı Belediye olarak esnafımıza ticaret merkezi olarak verebilirdik. Belediyemize de çok ciddi bir gelir getiren yer haline getirebilirdik. Ama biz bunu tercih etmedik! Burayı sanatkârlar çarşısı haline getirdik. Sanatı ve sanatçıları desteklemek adına sembolik rakamlarla dükkânları kiraya verdik. Tabi ki bir şartla, herkesin icra ettiğini satması şartıyla! El ürünlerinin satılmasının dışında bir de bu el ürünlerinin yapımı konusunda da eğitim merkezi fonksiyonu görüyor çarşımız. Ebru, tezhip ve diğer sanatlar da üstad olmuş kişiler buraya gelerek, buradaki kurslarda eğitim veriyorlar. Meslek edindirme kurslarında eğitim gören kursiyerler, zaman içerisinde aldıkları eğitimler neticesinde meslek hayatlarına akademik düzeyde devam edebiliyor, hatta üniversitelere araştırma görevlisi olarak gidebiliyorlar.  Sanatkârlar Çarşısı hem bir satış merkezi olarak faaliyet gösteriyor hem de yeni kalfaların yetiştirildiği bir eğitim merkezi olarak görevini sürdürüyor” dedi.

  

Etiketler:
selyus