Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 20 Aralık 2018

Ümraniye Belediyesi yabancı konuklarını ağırladı

Ümraniye Belediyesinin Türkiye’yi temsilen özel konuk olarak davet edildiği “Al Amal Camp 29 in Sharjah” programı sonrası, Sharjah City for Humanitarion Services Müdürü Prenses Cemile Binti Muhammed Kasımî, Başkan Hasan Can’a engellilerle ilgili çalışmalarından ve katılımlarından dolayı teşekkürlerini ileterek kendisine bir hediye gönderdi.

Ümraniye Belediyesi’nin özel konuk olarak davet edildiği Al Amal Camp 29 in Sharjah (Sharjah Emirliği 29. Engelliler Kampı) programı, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a vekaleten Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Türkân Öztürk, Ümraniye Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürü Haydar Karaaslan, Ümraniye Belediyesi himayesinde TOGEMDER Engelli Meslek Eğitim Okulundan on öğrenci ile beş öğretmen ve ilgili müdürlüklerden belediye personellerinin katılımıyla gerçekleşti.

TÜRK GECESİ’NDE EBRU SANATI HAKKINDA BİLGİLER VERİLDİ

Programda Türkiye Cumhuriyetinin Engelliler Hakkındaki Politikası ve Ümraniye Belediyesi konulu bir sunum yaparak Ümraniye Belediyesinin engelli hizmetleri hakkında bilgi veren heyet; ayrıca Ümraniye Belediyesinin bir çalışması olan Engelliler Resim Yarışmasına gönderilen eserlerden oluşan bir sergi düzenledi ve bu serginin Türkçe, Arapça ve İngilizce olmak üzere üç dilde hazırlanan kataloglarını da katılımcılara dağıttı. Ayrıca düzenlenen Türk Gecesi’nde Ümraniye Belediyesinin hocası tarafından katılımcılara Ebru sanatı hakkında bilgiler verildi ve ebru yapmaları sağlandı. Bunun yanında Ümraniye’den katılan engelli kardeşlerimizin hazırladığı folklor gösterisi de sergilendi ve katılımcılar tarafından yoğun ilgiyle karşılandı.

Programın sonunda Sharjah City for Humanitarion Services Müdürü Prenses Cemile binti Muhammed Kasımî, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Türkân Öztürk’e; Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’a verilmek üzere Engelliler Merkezi’ndeki öğrenciler tarafından yapılan ve üzerine Nas Suresi’nin hatla işlendiği seramik aksesuar hediye etti.

selyus