Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 28 Temmuz 2016

Ümraniye Meydanı’nda birlik beraberlik

Ümraniye Meydanı’nda birlik beraberlik. Ümraniye Belediyesi tarafından organize edilen programa katılan Başkan Hasan Can, “Bu hareket parti hareketi değil, bu hareket milletin hareketidir. 15 Temmuz’dan bu yana milletin her bir ferdi bu darbecilere karşı dimdik durmuştur”

Fetullahçı Terör Örgütü tarafından 15 Temmuz akşamı gerçekleştirilen darbe girişiminin ardından vatandaşlar meydanları boş bırakmayarak, ‘Milli İrade Nöbeti’ne devam ediyor. Ülkenin dört bir yanında milli iradeye sahip çıkan vatandaşlar Ümraniye Meydanı’nı da boş bırakmıyor. Programda Şehitlerimiz için Kur’ın Kerim okundu ve dualar edildi. Okunan Selalarla ise yer gök adeta inledi. Yoğun katılımla Ümraniye Meydanı’nda gerçekleşen programa; Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk, AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin ve yönetimi, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Ümraniye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yasin Çakar, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, muhtarlar, meclis üyeleri ve vatandaşlar katıldı. Program, Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahilerle başladı.

 

Programın açılış konuşmasını yapan AK Parti Ümraniye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Mustafa Yasin Çakar, “Darbe girişimini bozguna uğratan aslan yürekli kardeşlerim; günlerdir sokakları, meydanları boş bırakmayarak istiklal ve istikbaline sahip çıkma konusundaki kararlılığımızı ortaya koyan sizlere sonsuz teşekkürler ediyorum. Hepinizden Allah razı olsun. İnsanlık adına yapacağımız hizmetlerdeki başarılarımızla onlara en güzel cevabı vereceğiz. Rabbim memleketimize bir daha böyle bir durum yaşatmasın” dedi.

“GÜN; BUGÜNDÜR. GÜN; BUGÜN BİRLİK OLMA GÜNÜDÜR”

İlk günden bugüne nöbet yerlerinizi hiç bırakmıyorsunuz. Size ne kadar teşekkür etsek azdır. Allah sizden razı olsun diyen AK Parti Ümraniye İlçe Kadın Kolları Başkanı Mukaddes Bilgin, “15 Temmuz kara bir geceydi, ancak biz birlik ve beraberliğimizle bu darbe girişimine engel olarak vatanın ve milletin bölünmez bütünlüğünü tüm dünyaya kanıtladık. Biz biriz, hep birlikte Türkiye’yiz. Biz birlik ve beraberliğimizi daim ettiğimiz müddetçe Allah’ın izniyle kimse bizi yıldıramaz, kimse bizi bölemez. Allah bizimle beraber. Allah doğrularla beraber. Allah iyilerle beraber.. Hanım kardeşlerim siz sesleniyorum: çocuklarınızla çıkın meydanlara. Çıkın doldurun meydanları. Gün, bugündür. Gün, bugün birlik olma günüdür.” dedi.

  

AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcısı Salim Çetinkaya kısa bir konuşma yaparak; “Demokrasi nöbetinin 12. gününde de hiç korkmadan, yorulmadan bir araya gelen yiğit Ümraniyeliler, bu vatan uğruna, milletin bekası için günlerdir nöbete devam ediyorsunuz. Milletimiz darbeci hainlere fırsat vermedi, vermeyecek inşallah” dedi.

“SELALARLA DARBELERİN SUSTURULDUĞU GÜNLERE GELDİK, ELHAMDÜLİLLAH”

Kısa bir konuşma yapan Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Mahmut Emin Mollaoğlu, “15 Temmuz gecesinin kahramanları Türk Milletidir. Sizlerle gurur duyuyoruz. Sizler sayesinde bu cuntacı girişim engellendi. Çok şükür ki asker kıyafeti giyen bu teröristler başarılı olamadılar. Darbelerle ezanların susturulduğu günlerden Selalarla darbelerin susturulduğu günlere geldik, Elhamdülillah.” dedi.

“15 TEMMUZ GECESİ ATALARINA LAYIK DAVRANAN BİR TÜRKİYE CUMHURİYETİ GÖRDÜK”

Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Maliki Ejder Batur ise yaptığı konuşmada, “15 Temmuz gecesi atalarına layık davranan bir Türkiye Cumhuriyeti gördük. Nasıl ki 1071’de Anadolu’yu yurt edinmek için girdiğimiz bu topraklarda atalarımız mücadele ettiyse, 1915’te Çanakkale’de nasıl yedi düvele karşı koyduysa yine o ruhla 15 Temmuz gecesi darbe girişimini bertaraf ettiniz. Ümraniyeli 7 kardeşimiz şehit oldu. Onlarca da yaralımız var. Hepsine çok şey borçluyuz. Şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Tüm kardeşlerimi o gün gösterdiği cesaretten dolayı tebrik ediyorum” dedi.

“İLK SEVK EDİLENLERDEN ŞEHİTLERİMİZ, GAZİLERİMİZ OLDU”

Ayet ve hadislerden alıntılarla takva sahibi olmanın ve şehadetin güzelliğini dile getirerek konuşmasına başlayan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can; “Rabbim hepimizi cennet bekçilerinin karşıladığı, cennetle müjdelediği kullarından eylesin.  Allah şehitlerimize rahmet etsin. Bizleri Peygamber Efendimizin (S.A.V.) şefaatine nail eylesin” dedi. Başkan Hasan Can, “Sayın Cumhurbaşkanımızın konutunun bulunduğu Kısıklı Meydanı’nı muhafaza etme görevimize ve bu meydandaki nöbetlerimize devam ediyoruz. İlk gece kardeşlerimizi Kısıklı’ya ve köprüye sevk ettik. İlk sevk edilenlerden şehitlerimiz, gazilerimiz oldu. Her birini ziyaret ettik. Hükümetimiz onların her türlü sıkıntısını gidermek için karar aldı. Biz de Ümraniye Belediyesi olarak hem şehitlerimiz, hem de gazilerimiz için gerekli olan maddi manevi her türlü desteği sonuna kadar sağlıyoruz. Bu bir lütuf değil. Onlar canlarını bu vatan uğruna feda etti. Biz de şükran duygularımızı sunabilmek adına vefa borcumuzu elimizden geldiğince ödemeye çalışıyoruz” dedi.

“BU HAREKET PARTİ HAREKETİ DEĞİL, BU HAREKET MİLLETİN HAREKETİDİR”

Yarın akşam ve darbenin on beşinci gecesi bu mücadelede hiçbir fedakârlığı esirgemeyen, kurşunlara göğsünü siper eden emniyet teşkilatımız için ikindi namazına müteakip kurban keseceğiz. Akşam namazından sonra ise dua programımız olacak diyen Başkan Hasan Can, “Bu hareket parti hareketi değil, bu hareket milletin hareketidir. 15 Temmuz’dan bu yana milletin her bir ferdi bu darbecilere karşı dimdik durmuştur. Bu darbeye karşı kendini siper eden tüm parti teşkilatlarına teşekkür ediyorum. Hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum. Allah; rahmetini, mağfiretini üzerimizden eksik etmesin” diyerek konuşmasını tamamladı.

Ümraniye Kaymakamı Suat Dervişoğlu ise, “Kanlı darbe girişiminin 12. gününde yine meydanlardayız, halkımız demokrasiye ve millî iradeye sahip çıkıyor” diyerek millî birlik ve bütünlüğün önemine değindi.

Ümraniye Belediyesi tarafından program boyunca vatandaşlara yemek ikramında bulunuldu. Ümraniye Meydanı’ndaki Demokrasi Nöbeti önümüzdeki günlerde de devam edecek. Ümraniye İlçe Müftüsü İlyas Yılmaztürk’ün duası ile son bulan programdan sonra, Meydan’da bulunan vatandaşlar demokrasi nöbetine devam etmek üzere Kısıklı’ya geçti.

 

selyus