Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 15 Mart 2019

Ümraniye’de 2B buluşması

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz ve Başkan Hasan Can, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanlığı tarafından düzenlenen Kazım Karabekir Mahallesi’nde 2B bilgilendirme toplantısına katılarak vatandaşlarla bir araya geldi.

AK Parti Ümraniye İlçe Başkanlığının ev sahipliğinde Kazım Karabekir Mahallesi’nde 2B bilgilendirme toplantısı gerçekleşti.

Düzenlenen programa Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Vedat Demiröz, Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, AK Parti Ümraniye Belediye Başkan Adayı İsmet Yıldırım, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, AK Parti Ümraniye İlçe Gençlik Kolları Başkanı Osman Nuri Anbarkaya, Türk Kızılayı Ümraniye Şube Başkanı Cemali Ergül, AK Parti İstanbul İl Gözlemcisi Elif Şahin, Ümraniye Belediye Başkan Yardımcıları, AK Parti Ümraniye İlçe Başkan Yardımcıları, Ümraniye Belediye Meclis Üyeleri, muhtarlar, STK temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

“2B TAPU SORUNUNU CUMHURBAŞKANIMIZ RECEP TAYYİP ERDOĞAN’IN ÖNCÜLÜĞÜNDE ÇIKARILAN KANUNLA ÇÖZÜME KAVUŞMUŞTUR”

Başkan Hasan Can, “Hepinizi saygıyla selamlıyorum Rabbim geleceğimizi aydınlık eylesin. Öncelikle önemli sorunları çözüme kavuşturduğumuz bu 6 mahallemizin toplantı programına katıldığı için değerli Bakanımız Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’a teşekkür ediyorum. Öncelikli olarak bölgemin 50 küsur yıldan beri 2B tapu sorununu Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın öncülüğünde çıkarılan kanunla çözüme kavuşmuştur. Düzenlediğimiz imar planlarıyla herkesin tapu almasını sağladık”  diyerek 2B imar planları hakkında detaylı bilgi verdi. Başkan Hasan Can, 31 Mart seçimlerinde AK Parti tüzüğü gereği 3. dönemin tamamlamasının ardından aday olmadığını açıklayarak “Bölgedeki sorunları çözmede emeği geçen tüm kurumlara ayrı ayrı teşekkür ediyorum. Allah yar ve yardımcımız olsun” dedi.

“BİZ GELECEK NESİLLERE ÇOK DAHA GÜZEL PARKLAR, BAHÇELER VE EVLER BIRAKALIM”

Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum selamlama konuşması yaparak, Yeni Zellanda’da maalesef 2 camide meydana gelen hain saldırıda şehit ve yaralı kardeşlerimiz var. Şehitlerimize Allah’tan rahmet yaralılara şifalar diliyorum. Menfur saldırıyı şiddetle kınıyorum. İnsanlar inancından dolayı yargılanmamalı ve bu eleştirilere, saldırılara maruz kalmamalı ve tüm dünyayı birlik beraberliğe çağırıyorum” dedi. 2B mülkiyet programının çözüm aşamasını değerlendirerek “Tapularını alan kardeşlerimize hayırlı uğurlu olmasını temenni ediyorum. Ümraniye’ye imar yok tapu yok denildi fakat bunların hepsi artık mevcut. İnşallah İsmet Yıldırım Başkanımızla bu sorunların çözüme kavuşturursunuz” dedi. Türkiye genelinde kentsel dönüşümün önemine dikkat çekerek, mahalle kültürü arkadaşlığa ve dostluğun önemine vurdu yaptı. Türkiye Cumhuriyeti Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum, Türkiye de 50 bin konutluk proje hakkında bilgi verdi. “Biz gelecek nesillere çok daha güzel parklar, bahçeler ve evler bırakalım. 31 Mart yerel seçimlerinin hayırlara vesile olmasını diliyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

selyus