Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 7 Ekim 2017

Ümraniye’nin bütçesine meclisten onay

Ümraniye Belediyesi’nin 2018 yılı muhammen bütçesi ile performans programı, belediye meclisinde yapılan görüşmeler Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın sunumunun ardından oy çokluğu ile kabul edildi.

Ümraniye Belediyesi 2018 yılı muhammen bütçesi ve performans programı yapılan görüşmelerin sonunda meclis üyeleri tarafından kabul edildi. Ümraniye Belediye Meclis Salonu’nda yapılan bütçe ve performans programı görüşmelerine Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can’ın yanı sıra; Ümraniye Belediye Meclis 1. Başkan Vekili Hüseyin Erdoğdu, AK Parti Ümraniye İlçe Başkanı Av. Mahmut Eminmollaoğlu, Belediye Başkan Yardımcıları, meclis üyeleri ve birim müdürleri katıldı.

BAŞKAN CAN, “DENK BÜTÇE POLİTİKAMIZ SAYESİNDE HİÇBİR KURUMA TEK KURUŞ BORCU OLMAYAN BİR BELEDİYEYİZ”

Bütçeyle ilgili söz alan Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, belediye meclisinde 2018 yılı performans programı ve buna bağlı olarak 2018 yılı bütçesinin sunumunu gerçekleştirdi. 2018 yılında stratejik plan çerçevesinde yapılmak istenen hedef ve hizmetleri anlatan Başkan Hasan Can, 2018 yılı bütçesini titizlikle ve hayali değil gerçekçi olarak hazırladık. Gelir ve gider dengesinin eşit olması sebebiyle bugüne kadar hiçbir kredi kullanımı yapmadık. Bu sayede de hiçbir kuruma tek kuruş borcumuz yok. Hedefimiz kentsel dönüşüm, toplumsal ve kurumsal gelişimi sağlamaktır” dedi.

Başkan Hasan Can, 2018 yılı bütçesinin hayırlara vesile olması temennisinde bulundu.

BATUR, “ÜMRANİYE’YE 450 CİVARI KALICI ESER KAZANDIRMIŞIZ”

Ümraniye Belediye Başkan Yardımcısı Maliki Ejder Batur bütçe görüşmelerinde Cumhuriyet Halk Partili Meclis Üyelerinin sorularını yanıtladı ve bütçe hakkında genel bir bilgi verdi. Batur, ”Ümraniye Belediyesi olarak 2004’ten bugüne klasik belediyecilik hizmetleri haricinde 13,5 yıldır bulunduğumuz binada dahil olmak üzere irili ufaklı 450 civarı kalıcı eser kazandırmışız. Hizmetler sadece Ümraniye ile sınırlı değil, imkanlar dahilinde yurt dışında da hizmetler yaptık.” diye konuştu.

2018 BÜTÇESİ 500 MİLYON TL OLARAK KABUL EDİLDİ

Yapılan görüşmeler sonunda oylamaya geçildi. Ümraniye Belediyesinin 500 milyon TL olarak planlanan 2018 yılı muhammen bütçesi yapılan oylamada, oy çokluğu ile kabul edildi.

Daha sonra Ümraniye Belediye Başkanı Hasan Can, bir kapanış konuşması gerçekleştirerek “Biz büyümeye talibiz, nerede hizmet imkanımız varsa başımızın üstünde şerefli bir madalya olarak taşırız. Ümraniye ilçesine yaklaşık 450 adet kalıcı eser kazandırdık. Yeni bütçe hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum.”

selyus