Ana Sayfa YAŞAM 6 Ekim 2017

Sivas Günleri’nin Sivas’a yakışır açılışı yapıldı

Sivas Platformu, İstanbul Sivas Konfederasyonu ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem’in öncülüğünde Sivas’ın yöresel lezzetlerinin ve tarihi değerlerinin tanıtıldığı bu yıl 8.’si gerçekleştirilen Sivas Günleri, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın katılımıyla Yenikapı Etkinlik Alanı’nda başladı.

Sivas’ın yöresel lezzetlerinin, tarihi ve kültürel değerlerinin tanıtıldığı 8. Sivas Günleri, Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın katılımıyla Yenikapı Etkinlik Alanı’nda başladı. Açılışa Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz’ın yanı sıra İstanbul Milletvekilleri Hasan Turan, Osman Boyraz, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Sivas Belediye Başkanı Sami Aydın, Sivas Platformu, İstanbul Sivas Konfederasyonu ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, Fatih Belediye Başkanı Mustafa Demir, Bağcılar Belediye Başkanı Lokman Çağırıcı, Küçükçekmece Belediye Başkanı Temel Karadeniz, Sivaslı iş adamları ve sanayiciler ile 10 binlerce Sivaslı katıldı. Etkinlik halk oyunu ekibinin gösterisiyle başladı. Ardından Gürün Gökpınar Gölü’nde bekleyen ekip, su altından Yenikapı’ya yayın yaparak hem gölü İstanbullulara tanıttı hem de Bakan Yılmaz ile konuştu. Açılış kurdelesini ise Bakan Yılmaz ve protokol üyeleri hep birlikte kesti. Bakan Yılmaz, memleketinin ürünlerinin İstanbulluların beğenisine sunulduğu etkinlikte stantları gezerek yöresel ürünleri de inceledi.

“SİVAS TANITIM GÜNLERİMİZİN SEKİZİNCİSİNİ YAPIYORUZ”

Sivas’ın çok köklü bir medeniyete sahip olduğunu kültürel ve yöresel lezzetleriyle insanlara sunulmasının Sivas’ın tanıtımı için çok büyük değer taşıdığını dile getiren Sivas Platformu, İstanbul Sivas Konfederasyonu ve Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Bugün Sivas tanıtım günlerimizin açılış programındayız, sekizincisini yapıyoruz. Başlangıcından bugüne kadar İstanbul’daki Sivaslıların sesini yükseltmek diğer tarafta da Sivas’ı unutmamak unutturmamak için 8 yıldır gerçekleştiriyoruz. Bugün de İstanbul’un en büyük meydanında Yenikapı Meydanı’ndayız” ifadelerini kullandı.

“SİVAS CUMHURİYETİN TEMELLERİNİN ATILDIĞI YERDİR”

Etkinlikte Aşık Veysel’den dizeler okuyan Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, “Sivas bizim kimliğimiz, bizi biz yapan öz. Sivas Anadolu’nun özüdür, Kuvayı Millîyedir, Cumhuriyetin temellerinin atıldığı yerdir, Aşık Veysel’dir, Pir Sultan’dır. Anadolu’da var olan kardeşlik birlik ruhunun ete kemiğe büründüğü yerdir. Sivas geleceğine umutlar bağlanan bir kültürdür, medeniyettir, şandır, şereftir. Sivas’ımızın değerlerini, gelenek ve göreneklerini, aşıklarını, ozanlarını daha geniş kitlelere tanıtacağız. Biz birbirimizi tanırsak, bilirsek düşmanlık bu topraklarda yeşermez. Gurbette yaşayan hemşerilerimiz bu etkinlik sayesinde bir nebzede olsa sıla özlemini giderecektir. Sivas türküleriyle halaylarıyla vardır ama halay ve türkülerde Sivas ile vardır. Bizi biz yapan diğerlerinden ayırt eden ancak diğerlerinden üstün kılmayan, hayatı güzelleştiren ve anlamlandıran şey kültürdür. Gerçekten bugün Sivas günleriyle Sivas’ın geleceğine daha umutla bakıyoruz” ifadelerini kullandı.

Yenikapı Etkinlik Alanı’nda başlayan Sivas Günleri Kültürel Etkinlikleri ve yöresel lezzetlerin tanıtıldığı stantlarıyla 8 Ekim tarihine kadar vatandaşların ziyaretine açık olacak.

selyus