Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 28 Mayıs 2015

Üsküdar Belediyesi’nden yeni muhtarlık binaları

Üsküdar Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan Kuleli Mahallesi ve Güzeltepe Mahallesi muhtarlık binaları Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler  ile Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in de katıldığı törenlerle hizmete açıldı.

Üsküdar Belediyesi, ilçe sınırları içerisinde muhtarlık binalarını yenileme çalışmalarına hız verdi. Son olarak yapımı tamamlanan Kuleli Mahallesi ve Güzeltepe Mahallesi muhtarlık binaları Başkan Hilmi Türkmen’in de katıldığı törenlerle hizmete açıldı.

Programa ilk olarak Kuleli Mahallesi muhtarlık binasının açılmasıyla başlandı sonrasında Güzeltepe Mahallesi Muhtarlık binası hizmete açıldı.

Açılışlara Üsküdar Kaymakamı Mustafa Güler, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, başkan yardımcıları, birim müdürleri, mahalle muhtarları, vatandaşlar ve basın mensupları katıldı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen Kuleli Mahallesi muhtarlığının açılış töreninde yaptığı konuşmasında hangi partiden olduğuna bakmadan tüm muhtarlarla işbirliği içerisinde olduklarını belirterek, “Yeni Türkiye vizyonu doğrultusunda 2023 hedefine giden yolda Üsküdar’da Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın teşrifleriyle 22 yeni eserin bir kısmının açılışını yaptık bir kısmının da temel atma törenini gerçekleştirdik. Güzel insanlara hizmet etmekten büyük mutluluk duyuyoruz. Muhtarlık binalarımızı yeniliyoruz. Her mahalleye bir taksi durağı yapıyoruz.” dedi.

Başkan Türkmen muhtarların kendileri için olmazsa olmazları olduğuna değinerek, “Bunu söylemekle icraata dökmek farklı şeyler. 30 Mart’tan bu yana muhtarlarımızla birlikte çalışıyoruz. Söylediklerimizin icraata döküldüğünün en büyük şahidi de muhtarlarımızdır. Biz bu mekanları vatandaşımıza daha güzel şartlarda hizmet edilsin diye açıyoruz” dedi.

Başkan Hilmi Türkmen konuşmasında kentsel dönüşüm konusuna da gündeme getirerek, “Vatandaşımıza rağmen asla kentsel dönüşüm yapamayız. Siz istemedikçe kimsenin evini yıkamayız. Biz sözümüzün arkasındayız. Yapamayacağımız sözü de vermeyiz. Cumhurbaşkanımızla da bu konuyu görüştük. Zamanın çok hızlı akıp gittiğine dikkat çekerek bize 2019 yılına kadar Üsküdar’da dönüşümü tamamlamamız gerektiğini söyledi. Mutlaka bu işi başaracaksın diyerek bizlere talimat verdi” dedi.

Başkan Türkmen ve beraberindekiler daha sonra Güzeltepe Muhtarlık binasının açılışına katıldılar.

Başkan Hilmi Türkmen burada yaptığı konuşmasında da ilçedeki bütün muhtarlık binalarını yenilediklerine vurgu yaparak, “Bu yeni muhtarlık binamızda inşallah vatandaşımıza güzel hizmetler verilir” diye konuştu.

Bu Mahalledeki imar konusuna değinen Başkan Türkmen, yerlerin vatandaşların elinden alınacağı ve müteahhitlere peşkeş çekileceği söylentilerinin ortalıkta dolaştığına dikkat çekerek, “Bakın bu kürsüden sizlere yüksek sesle söylüyorum. Bizim Üsküdar Belediyesi olarak da, İstanbul Büyükşehir Belediyesi olarak da Çevre ve Şehircilik Bakanlığı olarak da hiçbir müteahhitle ne bir görüşmemiz ne de bir bağımız yoktur. Bunu mutlaka bilmenizi isterim” dedi.

Tapu kiminse yetkinin onda olduğuna değinen Başkan Hilmi Türkmen, “Biz belediye olarak bu bölgenin insanlarının depreme dayanıklı binalarda oturmalarını sağlamak için kentsel dönüşüme evet demeleri için planlarda iyileştirmeler yapıyoruz. Bu Boğaz’ın güzel semtinin güzel insanlarının güzel binalarda oturmalarını sağlamak için imarı artırmak istiyoruz. Bizim Güzeltepe’ye getirdiğimiz imar şu anda 6 kat. İmarı aldıktan sonra 1.5 ya da 1.6 emsal imar alıyorsunuz. Eğer 100 metre tapunuz varsa sizlere 150 metre imar hakkı tanıyoruz. 100 metre kare arsası olan 2 daire sahibi olacak. Dönüşümün sizlere getirdiği yenilik budur” diye konuştu.

Başkan Türkmen vatandaşlara arsalarını satmamalarını tavsiye ederek ‘Arsalarınızı satmayın. Kaçak binalardaki daireleri almayın zarar edersiniz” diyerek son verdi.

Her iki yeni muhtarlık binaları düzenlenen törenler sonrası kurdelelerin kesilmesiyle hizmete açıldı. Açılışa katılan heyet muhtarlık binalarını gezdi. Törenin ardından mahalle sakinlerine etli pilav, tatlı ve ayran ikram edildi.

Etiketler:
selyus