Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 7 Ekim 2016

Üsküdar Belediyesi’ne Ar-Ge ve İnovasyon ödülü

Marmara Belediyeler Birliği’nin düzenlemiş olduğu Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri organizasyonunda Üsküdar Belediyesi, Ar-Ge ve İnovasyon kategorisinde “Veri Analizi ve Kontrol Sistemi (VAK)” projesi ile ödül aldı.

Belediyelerin uyguladığı başarılı projelerin ve iyi uygulamaların ödüllendirildiği en prestijli yerel yönetim ödülleri olarak kabul edilen Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri, Beşiktaş’ta bulunan Conrad İstanbul Bosphorus Otel’de sahipleriyle buluştu. Organizasyona Marmara Belediyeler Birliği Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, Marmara Belediyeler Birliği Genel Sekreteri M. Cemil Arslan ve birliğe üye belediye başkanları katıldı. Törene Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’i temsilen katılan Üsküdar Belediye Başkan Yardımcısı Mete Yapıcı ile Strateji Geliştirme Müdürü Cihan Eroğlu, ödülü Marmara Belediyeler Birliği Başkanı ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe ile İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’tan aldı.

Belediyelerin uyguladığı başarılı projelerin ödüllendirerek iyi uygulama örneklerinin tanıtılmasının ve yaygınlaştırılmasının amaçlandığı Altın Karınca Belediyecilik Ödülleri, bu yolla yaşam kalitesi yüksek, sürdürülebilir şehir yaşamına katkıda bulunmayı hedeflemektedir.

VERİ ANALİZİ VE KONTROL SİSTEMİ (VAK) NEDİR?

Veri Analizi ve Kontrol Sistemi (VAK), Üsküdar Belediyesi Strateji Geliştirme Müdürlüğü tarafından tasarlanan, geliştirilen ve tamamen kurum içi kaynaklar kullanılarak hazır hale getirilen bir kurumsal yönetim projesidir.

VAK ile Belediyemizde üretilen tüm hizmetlerin, tasarlanan performans takip modeline uygun olarak takibi, raporlanması ve denetimi gerçekleştirilmektedir. Böylece Belediyemizde kurumsal kapasitemizi ölçmeye ve değerlendirmeye yarayan kurumsal bir hafızada oluşturulmuştur. Veri Analizi ve Kontrol Sistemi Belediyemizde gerçekleştirilen bütün faaliyetlere ilişkin hizmet tanımlarının mahalle-cadde-sokak bazlı detaylı takibine imkan sunmaktadır.

Veri Analizi ve Kontrol Sistemi Stratejik Plan’da uzun ve orta vadeli hedeflerin belirlenmesi, yıllık gösterge ve faaliyetlerin maliyetlendirilmesi ve göstergelere ilişkin sonuçların izlenmesini sağlayan performans takip sistemidir. Kurumsal planlar, bunların gerçekleşme durumları, başarı göstergeleri, finansal değerleri, iş süreçlerinin planlarla entegre takibi, kalite hedefleri gibi, kurumsal performansın ölçülmesine ve iyileştirilmesine yönelik web tabanlı bir uygulama olan Veri Analizi ve Kontrol Sistemi (VAK) geliştirilip tüm kurumda uygulamaya alınmıştır.

selyus