Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 22 Eylül 2015

Üsküdarlılar projeleri yerinde görüyor

Üsküdar Belediyesi önemli bir hizmete daha imzasını atıyor. Belediye, Üsküdar’daki çeşitli STK, dernek, site yöneticisi, muhtarlar, kamu personel ve yöneticilerine, yaptığı ve devam eden eserlerini yerinde gösteriyor.

Üsküdar Belediyesi tarafından çeşitli STK, dernek, site yöneticisi, muhtarlar, kamu personel ve yöneticilerinin katıldığı, Üsküdar’da yapımı tamamlanan ve devam eden projeleri ile bunun yanında, Üsküdar’ın tarihi dokusunu oluşturan bazı eserleri yerlerinde görmek adına düzenlenen gezi organizasyonu ilk turunu tamamladı.

Gün boyu süren etkinlikte geniş bir yelpazede faaliyet gösteren sivil toplum kuruluşları ve yetkilileri birbiriyle kaynaşmak ve fikir alışverişinde bulunma imkânı yakaladı.

Katılımcılarımızdan; Üsküdar Atatürk Orta Okulu Müdürü Nilgün Işık; ilk önce bu organizasyonda emeği geçenlere teşekkür ederim. Yapılan bu etkinlik Sivil Toplum Kuruluşları ve üyelerinin tanışması ve kaynaşması açısından muazzam bir hizmet, ayrıca öğrencilerim için hangi kompleks ve birimlerin faydalı olacağı adına fikir sahibi olduk’’ dedi.

Programımıza eşlik eden bir diğer katılımcımız İstanbul Bolulular Derneği Başkanı Mustafa Aydemir ise: “Yapılan bu etkinlik için emeği geçenleri tebrik ederim. Bu yapılan ve yapım aşamasında olan eserlerin Üsküdar’a ve Üsküdarlılara değer katacağı kanaatindeyim. Özellikle gençler için topluma karışmaları adına komplekslerin etkisi tartışılmaz. Ayrıca dernekler için organizasyon adına salonlar, yer tahsisi konusunda çok faydalı alanlar” dedi.

ÇAVUŞDERE GELİŞİM VE DÖNÜŞÜM PROJESİ

80.000 m’2’lik kapalı alanda yapımı devam eden projede; belediye hizmet binası, 2 adet nikah salonu, spor kompleksi, salon sporları (basketbol, hentbol), havuz, sauna hizmetleri yanı sıra AVM sisteminde sosyal yaşam odaklı alanlarda bulunacaktır. Ayrıca bina yağmur suyunu ve güneş ışınını depolayarak ekonomik bir sistemle tasarlanmıştır. 

BAĞLARBAŞI SPOR KOMPLEKSİ

Depreme dayanıklılığı ile ön plana çıkan bu kompleks 1 tanesi 1500 kişi kapasiteli, iki adet voleybol salonu,6 kulvarlı yarı olimpik yüzme havuzu, basın çalışma merkezi, fitness ve spa merkezi, sauna, hamam, buhar odaları, restoran, kafeterya,250 araçlık otoparkıyla dizayn edilmiştir.

NEV MEKAN

Bağlarbaşı Kongre ve Kültür Merkezi bahçesinde bulunan bu mekan modern bir kıraathane olma özelliği ile dizayn edilmiştir.3 katlı olarak tasarlanan ve bahçesi ile hizmet veren Nev Mekan’da sanatsal etkinlikler belirli bir temaya göre düzenlenecektir. Zemin katta bulunan salonda resim ve fotoğraf galerileri sergilenecek, giriş katında bulunan tavana sabit hareketli sahnesi ile söyleşi vb etkinlikler için hizmet verecektir.

ÜNALAN BİLİM MERKEZİ VE GÖZLEMEVİ

32. 000 m’2’lik alana yapımı devam eden komplekste; bilimsel etkinlikler ile ilgili sergi salonları, eğitim odaları, konferans salonları, planetaryum (5 boyutlu gösteri evi),bay-bayan havuz, seyir kulesi ve 250 araçlık kapasiteye sahip otopark bulunmaktadır.5-)

BÜYÜK ÇAMLICA CAMİİ

Türkiye Cumhuriyet Tarihinin en büyük camisi olma özelliği taşıyan bu yapı,60 000 kişilik kapasitesi ile ön plana çıkmaktadır. 6 minaresi bulunmakla birlikte avlusu, sosyal tesisleri, konferans salonları ve 3500 araç kapasiteli otoparkı ile hizmet verecektir. Yapımının ve açılışının ise 2016 yılının Kadir Gecesi’nde tamamlanması planlanıyor.

MEHMET ÇAKIR KÜLTÜR VE SPOR MERKEZİ

Anadolu yakasının en büyük spor kompleksi olma özelliği taşıyan bu merkezde, yüzme sporu adına geniş bir yelpaze ile karşılaşılıyor. Yarı olimpik havuz başta olmak üzere çocuklar için de eğitim havuzları bulunmaktadır. Ayrıca fitnes, sauna hizmetlerini de içinde barındıran merkezde, 1000 kişilik düğün salonu da bulunmaktadır. 200 kişi kapasiteli otoparkta vatandaşların hizmetine sunulmuştur.

KİRAZLITEPE BOĞAZİÇİ YAŞAM MERKEZİ

Boğaz manzarası ile hayranlık uyandıran bu merkezde terasta bulunan Erguvan Restorandı ve cafeleri ile hizmet verilmektedir. Bay- bayan yüzme havuzları ve fitnes salonlarının da bulunduğu bu merkezde, 600 kişilik düğün salonu da bulunmaktadır. 

BEYLERBEYİ SARAYI

Üsküdar Beylerbeyi Sarayı, Osmanlı padişahlarının sayfiye mekânı ve yabancı devlet başkan ya da hükümdarlarının ağırlanacağı bir devlet konuk evi olarak düşünülmüş ve devrin padişahı Sultan Abdülaziz’in (1861-1876) isteği üzerine inşa edilmiştir. Baş mimarı Serkis Bey Ermeni Balyan ailesindendir. Balyan ailesinin esas işi müteahhitliktir. Dolmabahçe sarayının müteahhidi de bu aile idi. Sarayın iç ve dışındaki Barok sitilinin görülmesi, yapımı esnasında batı mimarisinin çok etkisinde kalındığını gösterir.  Saray 12 Nisan 1865 günü, Beylerbeyi Camiinde kılınan Cuma Namazının ardından Sultan Abdülaziz Han tarafından açılışı yapıldı.

selyus