Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 8 Ekim 2016

Üsküdarlılara iki mega müjde

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Belediye Meclisi’nde yaptığı konuşmada, Üsküdarlılara peş peşe müjdeler verdi. Başkan Türkmen, Hem Üsküdar-Beykoz metro hattı, Hem de Harem-Beylerbeyi-Küçüksu lastik tekerlekli araçların geçiş yapacağı tünelin yapılacağını açıkladı.

Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’la yaptığı görüşmenin ardından Üsküdar’da yapılacak mega projeleri yerel basın olarak ilk bizimle paylaştı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Üsküdar Belediye Meclisi’nde yaptığı konuşmada: Üsküdar-Beykoz metro hattı, Hem de Harem-Beylerbeyi-Küçüksu lastik tekerlekli araçların geçiş yapacağı tünelin yapılacağını açıkladı. 

ÜSKÜDAR-BEYKOZ METRO HATTI

“Raylı sistem Üsküdar’dan Beykoz’a kadar uzanacağını dile getiren Başkan Türkmen, “Marmaray’ın hemen çıkışından başlayarak yer altından Beykoz’a yeni bir metro hattı inşa edilecek. Tabi projeleri yapılıyor. 2019’a yetişmese de 2020-2021’e yetiştirilmesi amaçlanıyor. Şimdiden halkımıza hayırlı olsun” diye konuştu.

HAREM-BEYLERBEYİ-KÜÇÜKSU TÜNELİ

Başkan Türkmen, Üsküdar’a yapılacak diğer büyük projenin de Harem’den başlayarak yine Beykoz’a uzanacağını söyledi. Başkan Türkmen, “Diğer proje yine Harem’den başlayacak. Beylerbeyi Stadı’nın olduğu yerin hemen oradan çıkacak oradan tekrar yer altından devam ederek Küçüksu’ya kadar uzanacak. Lastik tekerlekli araçların geçiş yapacağı Tünel projesi de hayata geçirilecek. Bu iki proje eş zamanlı yürütülecek. Birisi metro diğeri de lastik tekerlekli araçlar için tünel olacak” diyerek Üsküdarlılara müjdeyi verdi.

selyus