Sancaktepe’de hijyenik ortamda kurban kesimleri yapılıyor

Sancaktepe Belediyesi tarafından vatandaşların hizmetine sunulan kurban kesim yerine vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Kurbanlıkların kesimini bekleyen vatandaşlara belediye tarafından çeşitli ikramlarda bulunuldu.

Sancaktepe Belediyesi tarafından Paşaköy bölgesinde inşa edilen modern Kurban Satış ve Kesim Kompleksi ile vatandaşlar, kurban ibadetlerini hiçbir sorun yaşamadan, hijyenik koşullarda ve güvenli bir şekilde yerine getirebiliyor. Kurban Satış ve Kesim yerinde belediye ekipleri her türlü hizmeti vatandaşlara sunuyor. Kurbanlıkların kesimi için bekleyen vatandaşlara ekipler çeşitli ikramlarda bulunuyor.

“İHTİYAÇ SAHİBİ KOMŞULARIMIZI, YETİMLERİ BAYRAMLARDA HATIRLAYALIM”

Kurban Bayramı münasebetiyle Kesim ve satış kompleksini gezen Sancaktepe Belediye Başkanı İsmail Erdem, “Kesimhanemizde şu ana kadar yüzlerce hayvan kurban edildi. Sağlıklı bir ortam, yaklaşık 20 gündür mekanı hazırlanması noktasında Büyükşehir Belediyemizin desteğiyle burada çalışmalarımızı hazırlamıştık. 3 farklı ünitemizde büyükbaş hayvan ve küçükbaş hayvan kurban edilebiliyor. Bugün cuma, cumartesi var, pazar var. Bütün Sancaktepeli vatandaşlarımızın kurbanlarını burada kurban etmelerini arzu ediyoruz. Sokaklarda, kaldırımlarda, bina aralarında kurban kesmemelerini tavsiye ederken bir taraftan da yasal zorunluluk var onu da hatırlatmak istiyorum. Ayrıca kurbanları kestikten sonra kurbanı paylaşmanın gereği kurban etlerimizi de vakti, saati geldiği zaman adreslerine teslim edelim. İhtiyaç sahibi komşularımızı, yetimleri bayramlarda hatırlayalım. Tüm İslam aleminin bayramını tebrik ediyorum. Bayramları gerçek bayramlar gibi yaşamayı Cenabı Hak tüm Müslümanlara nasip eylesin yeryüzündeki bütün Müslüman kardeşlerimiz buradan Filistin’den Arakan Müslümanlarına kadar bayramı huzur için yaşamalarını Cenabı Hak’tan da temenni ediyorum” dedi.

Belediye Başkanı İsmail Erdem, kurban satış ve kesim yerini gezdikten sonra vatandaşların bayramlarını tebrik ederek vatandaşlara kavurma dağıttı.

BELEDİYE BAŞKANI İSMAİL ERDEM, VATANDAŞLARA KENDİ ELLERİYLE PİLAV ÜSTÜ ET DAĞITTI

selyus