Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 22 Temmuz 2016

Yiğidolara yakışan anlamlı buluşma

Yiğidolara yakışan anlamlı buluşma. Fetullahçi Terör Örgütü’nün 15 Temmuz akşamı darbe girişimini şiddetle kınayan binlerce Sıvası, Sivas Platformu Başkanı İsmail Erdem’in başkanlığında toplanarak; darbe girşiminde bulunanları şiddetle kınadılar.

Yiğodolar, Fetullahçı Terör Örgütü’nü protesto etmek için buluştu. Sancaktepe Belediye Başkanı ve Sivas Platformu Başkanı İsmail Erdem, Fetullahçi Terör Örgütü tarafından 15 Temmuz Cuma akşamı gerçekleşen darbe girişiminin, milletin darbe heveslilerine verdiği bir büyük ders olarak, bu milletin şanlı tarihindeki yerini alacağını belirterek, “Şimdi zaman, ordu içine çöreklenmiş hain FETÖ terörist çetesinin, ülkemizi kaosa sürüklemek isteyen şer ittifaklarının tamamen ortaya çıkartılması ve adalet önünde hesap verme zamanıdır.” dedi.

İstanbul’da Sivas adına kurulu tüm sivil toplum kuruluşları, “Yiğidolar darbeye karşı tek ses, tek yürek” sloganıyla, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz’daki darbe girişimini protesto etmek amacıyla, Haliç Kongre Merkezi’nde bir araya geldi.

Sivas derneklerine üye vatandaşlar, “Ölürüm Türkiyem” şarkısı eşliğinde ellerindeki Türk bayraklarını sallayarak darbe girişimini protesto etti.

Sancaktepe Belediye Başkanı da olan Sivas Platformu Başkanı İsmail Erdem, beraberindeki Sivas Konfederasyonu Başkan Yardımcısı Kemal Kılıç, Sivaslı Sanayici İşadamları Grubu Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Hüsnü Eken ve Sivasspor Kulübü Başkanı Mecnun Odyakmaz ile sahnede kendilerine ayrılan bölümde yerlerini aldı. Daha sonra isimleri tek tek anons edilen ve Sivas İlbeyliler Dernek Başkanı Mehmet Genç’inde aralarında olduğu İstanbul’da faaliyet gösteren Sivas derneklerinin başkanları da sahneye çıktı.

İsmail Erdem, tüm dernekler adına yaptığı basın açıklamasında, Sivas’ın vatan, millet, bayrak ve devlet aşkıyla harmanlanmış bir sevda coğrafyası olduğunu, bu kavramların,Sivas ve Sivaslı için namus anlamına geldiğini söyledi.

Bunu çok iyi bilen Gazi Mustafa Kemal’in, 4 Eylül Kongresi’ni Sivas’ta toplayarak, emperyalizme, mandacılığa karşı tarihin bugüne kadar gördüğü en büyük direniş destanını buradan başlattığını belirten Erdem, İstiklal Harbi’nde 108 gün Türkiye’ye başkentlik yapan Sivas’ın ve Sivaslıların, Milli Mücadele’nin ne demek olduğunu ve bu uğurda ne bedeller ödenmesi gerektiğini çok iyi bildiğini vurguladı.

Darbe ve darbeci hainlerin karşısında milli iradeyi haykırmak ve ülkeye sahip çıkmak için, milletine ve ülkesine sevdalı Sivas’ın yiğit evlatları olarak, bugün bir kez daha bir araya geldiklerini dile getiren Erdem, İstanbul’daki bir milyonu aşkın Sivaslı’yı temsil eden STK’lar olarak, 900 hemşehri derneği adına bu ortak açıklamayı yaptıklarını aktardı.

Erdem, “15 Temmuz gecesi ülkemizin maruz kaldığı hain darbe teşebbüsü, hiç tereddütsüz, açık ve seçik olarak vatana ihanettir. Milli birlik ve beraberliğimizi hedef alan bu alçakça girişim, aziz milletimiz ve milli kurumlarımız sayesinde bertaraf edilmiş, milletimiz milli iradeye ve demokrasiye bir kez daha sahip çıkmıştır. Açılışını Gazi Mustafa Kemal’in yaptığı Milli Mücadele döneminde dahi hasar almamış milletin meclisini bombalayacak kadar gözü dönmüş bu hain kalkışmayı hezimete uğratan başta Sayın Cumhurbaşkanımız, Başbakanımız, Meclis Başkanımız, meclisteki tüm siyasi partilerimizin genel başkanları ve parti mensuplarını yürekten kutluyoruz.” diye konuştu.

“ZAMAN, ADALET ÖNÜNDE HESAP VERME ZAMANIDIR”

Birlik ve beraberliği dinamitlemeye çalışan cunta heveslilerinin saldırıları karşısında dik bir duruş sergileyen kahraman emniyet görevlileri ve TSK’nın vatansever mensuplarına şükranlarını sunduklarını dile getiren Erdem, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Darbecilerin tanklarına, tüfeklerine, silahlarına göğsünü siper eden, kahramanca direnen milletimiz, İstiklal Harbimizden sonra, tüm dünyaya örnek teşkil edecek bir destan daha yazmıştır. Hayatını kaybeden kahraman şehitlerimize Allah’tan rahmet, kıymetli ailelerine sabır, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Milletimiz onları daima minnetle ve rahmetle anacaktır. Ülkemiz tarihinde ilk defa, bu çapta bir silahlı darbe teşebbüsü, bizzat millet tarafından engellenmiştir. Ülkemizin tüm şehirlerinde, meydanlarında, sokaklarında, ülkesine ve milletine yürekten sevdalı milletimiz, iradesine, demokrasisine, geleceğine sahip çıkmak için, aynı duyguyla, aynı heyecanla, aynı kararlılıkla bir araya gelmiştir.

Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde, tüm siyasi partilerin ortak imzasıyla, tek yürek, tek vücut olarak darbe teşebbüsüne karşı milli iradeye sahip çıkılmıştır. Kendisini bu ülkenin bir ferdi, bu milletin bir evladı olarak hisseden herkes, bu darbe girişiminin karşısında yer almıştır. Bu anlamda 15 Temmuz darbe girişimi, milletin darbe heveslilerine verdiği bir büyük ders olarak, bu milletin şanlı tarihindeki yerini alacak ve hiçbir zaman hatırımızdan çıkmayacaktır. Şimdi zaman, ordu içine çöreklenmiş hain FETÖ terörist çetesinin, ülkemizi kaosa sürüklemek isteyen şer ittifaklarının tamamen ortaya çıkartılması ve adalet önünde hesap verme zamanıdır.”

“DEVLETİMİZDEN YANA OLMAYA DEVAM EDECEĞİZ”

Sivaslıların, birlikte yaşamanın, uzlaşma kültürünün en eşsiz örneklerinin sergilendiği coğrafyanın insanları olduğunu ifade eden Erdem, şunları kaydetti:

“Biz, kültürel ve manevi derinliği olan gönül sultanlarının zenginliğinden beslenenleriz. Biz, kardeşlik ve dayanışmamızla ülke birliğine kaynak teşkil eden, Anadolu’nun omurgası ve ülkemizin çimentosuyuz. Bizim için milletimizin ve devletimizin bekası, her şeyin önünde gelir. Geçmişte olduğu gibi, bugün de, yarın da demokrasiden, milletimizden, devletimizden yana olmaya devam edeceğiz. Ülkemizin birliğine, kardeşliğimize ve demokrasimize karşı olanların karşısına dikileceğiz.

Halkın iradesi dışında hiçbir iradeyi tanımayacağımızı, demokrasiden vazgeçmeyeceğimizi ve darbe girişimlerini asla kabul etmeyeceğimizi bir defa daha vurguluyoruz. Demokrasi varsa ülkemiz var, devletimiz var, milletimiz var, biz varız. Yeter ki birlik ve beraberliğimizin kıymetini aklımızdan çıkarmayarak el ele, gönül gönüle, omuz omuza verelim.”

Basın açıklamasının ardından katılımcılar Türk bayraklarıyla protestolarını sürdürdüler. Dernek başkanları sahnede vatandaşlarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

selyus