Ana Sayfa YEREL YÖNETİMLER 29 Ağustos 2017

Zümrütevler Mahalle Muhtarı Serkan Aslan’dan önemli açıklama!

İstanbul Maltepe Zümrütevler Mahalle Muhtarı Serkan Aslan, kendisine atılan iftira üzerine önemli açıklamalarda bulundu. Göreve geldiği günden bu yana görev yaptığı mahallenin daha huzurlu ve daha müreffeh bir duruma gelmesi için gecesini gündüzüne katan muhtar Aslan, atılan iftiralarla ilgili yasal haklarını kullanacağını ifade etti.

Zümrütevler Mahalle Muhtarı Serkan Aslan, iftiraya cevaben şu açıklamayı yaptı: “Değerli mahalle sakinlerimiz ve Maltepe Kamuoyuna;

Geçen hafta maalesef bazı tatsız ithamlara maruz kaldım. İnternette genelde kimse ile tartışmaya girmiyorum ve girmemeye gayret ediyorum. Fakat bu defa bazı mahalle sakinlerimiz çeşitli ortamlarda hakkımızda bazı suçlamalarda bulunmuş. Bize de cevap verme ve konuya açıklık getirme hakkı doğdu.

Öncelikle şunu belirtmek istiyorum, sosyal medyada elimden geldiğince aktif bir şekilde mahallemizle alakalı insanların bilmesi gereken her türlü bilgi akışını sağlamaya çalışıyorum. İlgili Kurumlar bana bilgi verdiği sürece ya da ben bir şekilde bilgi sahibi oldukça eşzamanlı olarak yayınlamaya gayret ediyorum. Bilgi verme konusunda şeffaflığımız ortada.

Mahallemize yaptığımız katkılarımızı da takdirlerinize bırakıyorum.

Konumuza gelecek olursak, Mahallemizde Akşemsettin Caddesinde başlayan bir inşaat hakkında internette dedikodu seviyesinde bazı yazılar ve paylaşımlar gördüm. Dedikodu seviyesi diyorum yazanların konu hakkında hiçbir bilgileri olmamasına rağmen hem yazı yazıyorlar hem de şahsıma iftira atıyorlar. Konu içine şahsımı ve kurumu çekmek istiyorlar. Akşemsettin Caddesinde başlayan inşaatta bir takım usulsüzlükler olduğunu iddia edenler için belediye ve müteahhit zaten gerekli açıklamaları yaptılar.

Söz konusu inşaat Yapı Ruhsatı olan bir inşaattır. Özel Mülkiyet olan inşaat parseli önünde YOLDAN SATIN ALMA işlemi olduğundan öncelikle bu satın alma işlemi yapılmıştır. YOLDAN SATIN ALMA ve TEVHİT (parsel birleştirme) işlemleri gerçekleştirildikten sonra İNŞAAT YAPI RUHSATI, Maltepe Belediyesi tarafından verilmiş. İnşaat işi ile uğraşanlar zaten bilirler ki bu işlemlerin hepsi YASAL ve ZORUNLU İŞLEMLERDİR.

Arsanıza bitişik; yanında, önünde kamuya ait bir arsa varsa ve tek başına yapılaşmaya uygun değilse belediye bu arsayı almanızı ister. İmar Planına göre tek başına zaten yapılaşma uygun olmayan parseller ilgili belediye tasarrufundadır. Burada da Maltepe Belediyesi tüm inşaatlarda olduğunda gibi PARSELİN SATIŞINI gerçekleştirmiştir. Kamuoyuna yansıdığı üzerine 810.000 TL civarında bir bedele satış yapmıştır. Bu belediye bütçesine bir katkıdır. Tüm belediyeler tasarruflarında olan parselleri satabilir, kiralayabilir. Maltepe Belediyesi bu rakama arsanın satışını yapmış; burada hiçbir sorun yok.

İtirazlara, iftiralara gelecek olursak; satış yapılan parselin satış işlemlerinde yasal açıdan hiçbir sorun bulunmadığını öğrenmiş bulunmaktayım. Bu konuda itirazı olanların ilgili idare mahkemelerine başvurmaları gerekmektedir. Belediye, konu hakkında yazılı bir açıklama yapacaktır.

Esas muhtar olarak beni derinden yaralayan iftiralara gelmek istiyorum. Bazı mahalle sakinlerimiz maalesef yukarıda detaylıca anlattığım olaylarda şahsımız dahli olduğunu yazmışlar. Öncelikle konu ile hiçbir alakam bulunmamaktadır. Arsa müteahhittin arsası gider ruhsatını alır inşaatını yapar. Özel mülkiyet konusu taşınmaza hiç kimse müdahale edemez. Satın alınan parseli komşu parselden başkası alamaz, yasal olarak bu da imkânsız. Muhtar olarak yasal olan bu sürecin neresinde yer aldığımı hala anlayabilmiş değilim. Müteahhit zaten yasal çerçeve içerinde SATIN ALMA işlemini usulüne göre yapmış ve bedelini de ödemiş. Satın aldığı yer belediye tasarrufunda olan bir arsa. SATIŞ İŞLEMİNİ yapan Maltepe Belediyesi, muhtar olarak inşaat işleri ile ilgili hiçbir yetkimiz bulunmamaktadır. Sözde, Muhtar olarak satış işleminde yer almışız, kazanç elde etmişiz. İftira edip ispat etmeyen müfteridir. Ağır konuşmak istemiyorum pek çok insan okuyor burada. İftiracıları sizlerin vicdanına bırakıyorum.

İlçe belediyesi ya da müteahhitler bu tür durumlarda kurumumuza herhangi bir bilgi vermemektedir. Mahalle Muhtarının görevleri bellidir. Hangi ilçe belediyesi böyle bir konuda herhangi bir muhtara bilgi vermiştir. Konun taraflarına bilgilerine başvurulsaydı bu yalan ve bilgi kirliliğine girilmezdi. Oranın müteahhidini konu böyle yansıyınca öğrendim. Kimin yaptığını bile bilmiyordum. Kim nereye yapıyorsa da beni ilgilendirmez.

Özellikle babamın yaşındaki insanın 1 haftadır yazdıklarını düzeltmesini bekledim.

Şahsını aradım, telefonda kem küt etti. Tamam dedi. Ekran görüntüsü elimdedir. Bunu gerekirse yorum kısmında paylaşacağım. O kendini biliyor. H. Kutlu beyefendi düzeltmeyince bu paylaşım şart oldu. Sosyal medyadan sallamak kolay. Yazdın mı ispatlayacaksın. Muhtar kelimesine bile yazamayan, müteahhit yazarken kelimeler türetmek kolay.

İlçe belediyemiz ile mahallemiz yararının dışında hiç bir ilişkim olmamıştır. Olduğunu ispatlasınlar görevimi bırakmaya hazırım.

Sadece muhtarlık yapan bir kardeşinizim.

Seçildiğim günden bu yana hizmetlerim ortadadır. Sosyal medyada olsun başka mecralarda olsun hakkımda iftiralarda bulunan, ithamlarda bulunanlara son olarak şunu ifade etmek istiyorum: özür dileyip yazdıklarınızı silmemeniz halinde şikayet ve dava hakkımı saklı tutuyorum.

Konu ile sizleri meşgul etmek istemezdim, sabrettim. Konu hakkında bilgi toplamaya çalıştıkça birilerinin boş durmadığını görünce paylaşmak istedim. Saygılarımla…”

selyus