Ana Sayfa SPOR 29 Ağustos 2017

Viaport Asia, Gran Fonda Marmara bisiklet yarışına ev sahipliği yapacak

Viaport Asia, geçtiğimiz sene rekor katılımcı sayısıyla düzenlenen Gran Fonda Marmara bisiklet yarışına ev sahipliği yapacak. 24 Eylül’de Viaport Asia’dan start alacak olan yarış için TEM otoyolu ve Osman gazi Köprüsü Bursa’ya kadar kapatılacak.

24 Eylül 2017 Pazar günü Osmangazi Köprüsü-Bursa rotasında düzenlenecek olan amatör yol bisikleti mücadelesi ‘Gran Fondo Marmara’ aynı gün 111 km ve 53 km uzunluğundaki iki farklı parkurda bisikletlilerin mücadelesine sahne olacak.

GEÇEN BİN 250 SPORCU KATILIMI İLE REKOR KIRILDI

Birinci yılında bin 250 sporcu ile Türkiye’de katılım rekoruna imza atan amatör yol bisikleti yarışı Gran Fondo Marmara trafiğe tamamen kapalı keyifli bir rotada bisiklet severlere özgürce pedal çevirme ve sınırlarını keşfetme fırsatı sunmaya hazırlanıyor.

Uzun parkur körfezin iki yakasını bağlayan, İstanbul ile ulaşım mesafesini kısaltarak karbon salınımının azalmasına katkı sunan Osmangazi Köprüsü’nden geçecek. İstanbul ViaPort Asia’dan başlayacak olan 111 km uzunluğundaki uzun parkur, Osmangazi Köprüsü geçildikten sonra Bursa’da sona erecek. Geçtiğimiz senelerde klasik otomobillerin yarıştığı Bahar Rallisi’ne ev sahipliği yapan Viaport, bu sene de Gran Fondo Marmara’ya ev sahipliği yaparak spora katkı sağlamayı amaçlıyor.

GENÇLİK VE SPOR BAKANLIĞI BÜNYESİNDE YAPILIYOR

Yapılan açıklamada, Gran Fondo Marmara organizasyonu ismini Cumhurbaşkanlığı Türkiye Bisiklet Turu’nun temelinin atıldığı tarihi Marmara Turu’ndan alıyor. 1970’li yıllara damgasını vuran, körfez il ve ilçelerinden İstanbul’a günlerce süren mücadelenin Dünya’nın 4’üncü büyük köprüsü olan ‘Osmangazi Köprüsü’ ile bir günde geçilebilir olmasına dikkat çekilen etkinlik, Gençlik ve Spor Bakanlığı bünyesinde güçlü sponsorlar ve yerel yönetimlerin desteğiyle ikinci kez hayata geçirilecek. Yüzlerce yarışmacı bisikletçinin heyecanına ortak olmak isteyen izleyicileri ise yarış alanlarında halka açık etkinlikler bekliyor.

Benzer Haberler

İlginizi çekebilir

Arnavutköy Belediyesi Yaz Spor Okulları’nda coşkulu kapanış

Arnavutköy Belediyesi Yaz Spor Okulları’nda coşkulu kapanış

selyus