Ana Sayfa ATLETİZM 13 Kasım 2016

Bakan Kaya, Şehit yakınları ve Gazilerle birlikte koştu

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından “15 Temmuz Şehitleri için koşuyoruz” sloganıyla düzenlenen Vodafone 38. İstanbul Maratonu’na Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, 15 Temmuz Gazileri ve Şehit yakınlarıyla birlikte katıldı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi tarafından organize edilen 38. Vodafonevİstanbul Maratonu için start verildi. Boğaz Köprüsü’nün ismi 15 Temmuz Şehitler Köprüsü olarak değiştirildikten sonra yapılan ilk maratona yüz binlerce vatandaşın yanı sıra Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Gençlik ve Spor Bakanı Akif Çağatay Kılıç, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş katıldı. Bakan Kaya, koşuya 15 Temmuz gazileri, gazi yakınları ve 15 Temmuz şehitleri ile birlikte katıldı. Koşu öncesi konuşan Bakan Kaya, “Bugün 38. Vodafone koşusundayız. Biliyorsunuz 15 Temmuz’u daha çok yakın bir sürede yaşadık. Bu köprü üzerinde, İstanbul Boğaziçi Köprüsü’ydü ismi ama şimdi Şehitler Köprüsü oldu. 32 tane canımızı kaybettiğimiz bu köprüde koşumuzu yapacağız ve İBB Spor A.Ş. ve Vodafone bu sene koşunun adını 15 Temmuz şehitler koşusu olarak değiştirdi. Şehitlerimizin anısı, acısı hala yüreğimizde çok taze, onların acısını hiçbir zaman yüreğimizde unutmayacağız ama onların anısına bugün koşuyoruz. Soğuğa ve yağmura rağmen binlerce insan burada bugün şehitlerimizin anısına koşacak. Bizde bugün kahramanlarımızla, 15 Temmuz gazilerimizle birlikte yürüyeceğiz şehitlerimiz anısına. 15 Temmuz’da bu köprü üstünde kanıyla canıyla grilerimiz var bizim yanımızda” diye konuştu.

“MİLLETÇE GELECEĞE YÜRÜMENİN GURURUNU YAŞAMAKTAYIZ”

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş ise, “38. Vodafone İstanbul Maratonu’nda birlikteyiz. Bu sene çok daha anlamlı bir maraton, çünkü şehitlerimiz ve gazilerimizin aileleri ve gazilerimiz burada. Ve onların o yürekleri, onların o gayretleri olmasaydı bugün bu maratonu yapamazdık. Bugün İstanbul’da ve Türkiye’de çok farklı şeyler olurdu. Bu bakımdan bu çok daha anlamlı bir maraton oldu ve bakanlığımız sağolsun gazilerimizi buraya davet etmişler, şehit ailelerimizi davet etmişler. Milletçe geleceğe yürümenin gururunu yaşamaktayız. 79 milyon olan büyük bir ailenin bireyi olduğumuzu buradan haykırmaktayız” dedi.

İlginizi çekebilir

Yasin Süzen dünya şampiyonu

Yasin Süzen dünya şampiyonu

selyus