Ana Sayfa ATLETİZM 22 Eylül 2020

İBB Atletizm Branşı’nı kapattı

İstanbul Büyükşehir Belediyesi, Ulusal ve Uluslararası yarışlarda başarılarıyla göz dolduran İBB Spor Kulübü Atletizm Branşı’nı kapattı.

Seçim sürecinde ‘Sporda büyük atılım gerçekleştireceğiz’ diyerek propaganda yürüten CHP’li İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, Atletizm Branşı’nı kapattı.

Çeyrek asırdır İBB Spor Kulübü bünyesinde faaliyet gösteren başarılı bir branşın kapısına kilit vurduğu bildirildi.

CUMHURBAŞKANI ERDOĞAN KURMUŞTU

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın İBB Başkanlığı döneminde bizzat kurduğu ve 25 yıllık köklü geçmişiyle ülkemizin sayılı kulüplerinden olan İBB Spor Kulübü Atletizm Branşı’nın faaliyetlerine ‘ödeneksizlik’ gerekçesiyle son verildiği öğrenildi. Mazisine 22 Türkiye lig şampiyonluğu sığdıran, 2017 yılında Türkiye’ye ilk Avrupa Kros şampiyonluğunu getiren, sayısız milli koşucu yetiştiren ve geçen yıl atletizm süper ligini 3. sırada tamamlamış olan Atletizm Kulübü’nün kapatıldığı belirlendi.

20 SPORCU KAPIYA KOYULDU

İBB tarafından 20 kadar lisanslı sporcunun ise işlerine son verildiği belirlendi. 14 kez Avrupa Kulüplerarası Yarı Maraton Şampiyonası’na katılarak dereceler elde eden köklü bir takım lav edildi. Harun Sekmen / Yeni Akit

selyus