Ana Sayfa ATLETİZM 14 Mayıs 2017

Beykoz’da 15 Temmuz Şehitleri ve anneler için koştular

Beykoz Belediyesi tarafından düzenlenen halk koşusu 5 bin metrelik parkurda 2 bin sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. Sporcular 15 Temmuz şehitleri ve anneler için koştu.

Beykoz Belediyesi 8. Geleneksel Halk Koşusu 2 bin sporcunun katılımıyla gerçekleştirildi. Beykoz Belediyesi önünden başlayan halk koşusu 5 bin metrelik parkurda yapıldı. Bu yıl 15 Temmuz şehitleri ve gazileri ile Anneler Günü adına yapılan halk koşusunda sporcular belediye önünde bir araya geldi. 8 kategoriden 2 bin sporcu Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek’in star vermesiyle birlikte halk koşusuna başladı.

Beykoz Belediyesi önünden başlayan yarış, Beykoz Korusu’ndan geri dönüşle Beykoz Belediyesi önünde tamamlandı. Toplamda 5 bin metrelik parkuru kapsayan halk koşusunda sporcular dereceye girmek için ter döktü. Renkli görüntülere sahne olan koşuda her yaştan sporcu yarıştı.

Koşu sonunda belediye binası önünde tören düzenlendi. Törene Beykoz Kaymakamı Ahmet Katırcı, Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, AK Parti Beykoz İlçe Başkanı Mustafa Gürkan, Beykoz Belediyesi Spor Kulübü Başkanı ve Belediye Başkan Yardımcısı Muharrem Kaşıtoğlu, oyuncu Gülsim İlhan ile spor yorumcusu İlker Yağcıoğlu ve sporcular ile aileleri katıldı. Şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan ödül töreninde 15 Temmuz şehitlerinin eşleri ile o gece yaralanan kadın gaziler ve anneler için pasta kesildi ve kadınlara plaket takdim edildi.

Konuşmaların ardından 8 kategoride dereceye giren sporculara ödülleri verildi. Yaş sınırı 10 yaş ve üstü olarak belirlenen halk koşusunda her kategoriden dereceye giren birincilere 700 lira, ikincilere 500 lira ve üçüncülere 300 lira para ödülü ile madalya verildi.

8. Geleneksel Halk Koşusu hakkında konuşan Beykoz Belediye Başkanı Yücel Çelikbilek, “8’inci yaptığımız halk koşusunu 15 Temmuz şehitlerine hitaben yaptık. Büyük bir katılım var bundan heyecan duyduk. Hatırası uzun yıllar akıllarda kalacak bir koşu oluyor. Anneler Günü de bugüne denk geldi. İki güzellik bir araya geldi” dedi.

Halk koşusuna katılan sporcular yarışın zorlu olduğunu belirtirken etkinliğe katılmanın gurur verici olduğunu ifade etti. Zaman zaman zorladıklarını ifade eden sporcular koşuyu bırakmayarak sonuçlandırdıklarını söyledi.

selyus