Ana Sayfa ATLETİZM 18 Ocak 2015

Çekmeköy’de 45 km kış ultramaratonu yapıldı

Çekmeköy Belediyesi’nin düzenlediği 4.  Çekmeköy Kış Ultramaratonu’nda 110 koşucu ter döktü.

Çekmeköy Belediyesi tarafından düzenlenen 4. Çekmeköy Kış Maratonu’na İstanbul’un çeşitli ilçelerinden gelen 110 yarışmacı katıldı.  Taşdelen ormanlarında gerçekleşen maratonun başlangıç işaretini Çekmeköy Belediye Başkan Yardımcısı Ahmet Epli verdi. Dik yokuşların hâkim olduğu parkurda, kar yağışının ardından ağırlaşan zemin yarışmacıları zorladı.

7 saat süren koşuda yarışmacılar, 3 grupta yarıştı.  15 km, 30 km ve 45 km olarak belirlenen kategorilerde dereceye girenler ödül almaya hak kazandılar. Zorlu geçen yarışın sonunda 45 km erkeklerde; Mahmut Yavuz, kadınlarda Elena Palyakova birincilik kürsüsüne çıkmaya hak kazandı.

Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz’ın selamını yarışmacılara ileten Başkan Yardımcısı Ahmet Epli;”Çekmeköy’ün doğası spora çok uygun, bu zeminden tüm İstanbulların yararlanması için çeşitli etkinlikler düzenliyoruz. Bu spor etkinliklerine katımlar beklentimizin üzerinde oldu ve her geçen yıl daha da artıyor. Altı yılın sonunda Çekmeköy doğa sporlarının merkezi oldu. Yarışmalarımız uluslar arası boyut kazandı,” dedi.

Etiketler:
selyus