Ana Sayfa ATLETİZM 8 Kasım 2016

İstanbul Maratonu, ‘Kahramanlar Koşusu’ ismiyle koşulacak

15 Temmuz’da, bu vatanın sahipsiz olmadığını gösteren bir halk olduğuna vurgu yapan Özbayraktar, “Biz de dedik ki, bu maratonumuzda kahraman halka ithafen ‘Kahramanlar Koşusu’ olarak adlandıralım. Onun için bu sene halk koşumuz, ‘Kahramanlar Koşusu’ olarak adlandırılacak.” dedi.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi ve Spor A.Ş. tarafından düzenlenen, bu yıl 15 Temmuz Şehitleri’ni anmak amacıyla koşulacak olan Vodafone 38. İstanbul Maratonu 13 Kasım Pazar günü 10K, 15K ve 42K kategorilerinde 100’den fazla farklı ülkeden 25 bin sporcunun katılımı ile gerçekleştirilecek. Önemli organizasyon öncesi İhlas Haber Ajansı (İHA) muhabirine özel açıklamalarda bulunan Spor A.Ş. Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, organizasyonların genel olarak bir sosyal mesaj vermesini istediklerini belirterek, “Geçen sene maratonumuz ‘Kadına şiddete dur’ demişti. Bu sene de 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden başlayacak organizasyonun vereceği mesajın da çok doğru olması gerekiyordu. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanımız Kadir Topbaş’ın da talimatı vardı, bu konu hakkında çalışın diye. Biz arkadaşlarla ’15 Temmuz şehitleri için koşuyoruz’ sloganıyla beraber bir de ‘Türkiye Aşkına Şehitler Anısına’ diye sloganla bu organizasyonumuzu gerçekleştireceğiz. Birkaç senedir ‘İstanbul Aşkına’ koşuyorduk, bu sene ‘Türkiye Aşkına’ koşacağız” diye konuştu.

 

“BU SENE HALK KOŞUMUZ, ‘KAHRAMANLAR KOŞUSU’ OLARAK ADLANDIRILACAK”

 

15 Temmuz’da, bu vatanın sahipsiz olmadığını gösteren bir halk olduğuna vurgu yapan Özbayraktar, “Biz de dedik ki, bu maratonumuzda kahraman halka ithafen ‘Kahramanlar Koşusu’ olarak adlandıralım. Onun için bu sene halk koşumuz, ‘Kahramanlar Koşusu’ olarak adlandırılacak. Tabi 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden her geçişimizde, orada o gece neler yaşandığını, ne gibi cesaret örnekleri gösterildiğini, şehitlerimiz ve gazilerimiz olduğunu hem unutmamamız hem de unutturmamamız gerekiyor. İstanbul Maratonu’nun orada oluşu da tekrar Yenikapı Ruhu’nun yaşatılacağı bir gün olacak” şeklinde konuştu.

selyus