Ana Sayfa ATLETİZM 12 Kasım 2017

İstanbullular “Çocuklar İçin Koş”tu

Spor İstanbul ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin ortaklaşa düzenlediği ve yüz binlerce insanın katıldığı Vodafone 39. İstanbul Maratonu ile halk koşusunda  büyük bir heyecan vardı. 

Bu yıl “Çocuklar İçin Koş” temasıyla düzenlenen Vodafone 39’uncu İstanbul Maratonu’nun startını Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, AK Parti Genel Başkan Yardımcıları Hayati Yazıcı ile Ravza Kavakçı Kan, İstanbul Valisi Vasip Şahin, İstanbul Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Spor Genel Müdürü Mehmet Baykan, AK Parti İstanbul Kadın Kolları Başkanı Av. Şeyma Döğücü, Spor İstanbul Genel Müdürü İsmail Özbayraktar, Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, Sinema Sanatçısı Hülya Koçyiğit ve çocuklar verdi.

1979 yılından bugüne koşulan maratonda Tekerlekli Sandalye, 42K “Maraton”, 15K, 10K, Halk Koşusu olmak üzere 5 ana kategori bulunuyor.

Vodafone 39. İstanbul Maratonu’na katılan sporcu sayısının bu sene 100’den fazla ülkeden yaklaşık 100 binin üzerinde katıldığı gözlemlendi.

HALK KOŞUSU

Vatandaşlar saat 10,00 da yüz binlerce insanın katılımıyla Altunizade Köprüsü’nden başlayan halk koşusunda 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nü geçerek devam eden 8 kilometrelik halk koşusu, Dolmabahçe’deki Vodafone Park önünde son buldu.

Halk koşusuna AK Parti İstanbul İl Kadın Kolları Başkanı Av. Şeyma Döğücü, il kadın kolları yönetim kurulu, ilçe kadın kolları başkanları ve yönetimleri ile birlikte “Arakanlı çocuklar için yardım evini uzat!” pankartıyla yürüdüler.

“MOBİL TAVŞAN ATLET”

İstanbul Maratonu’nda koşan elit atletlerin her kilometrede geçiş sürelerini gösteren bir uygulama hayata geçirildi. Bu uygulamayla elit atletler her kilometredeki derecelerini araçtan görüp hedeflediği sürenin ne kadar önünde veya gerisinde olduğunu bilebiliyor.

SULTAAHMET’TE SON BULDU

42,195 kilometrelik maraton, Anadolu yakasında 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nün 250 metre gerisinden saat 09.00’da başladı. Köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş’a inen sporcular, Karaköy’e ulaştı. Galata Köprüsü’nden geçip Sirkeci’ye giden atletler, Sultanahmet’te finiş çizgisini geçti.

Saat 09.30’da başlayan 10 kilometre koşusunda ise atletler yine köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş’a inecek ve Vodafone Park, Fındıklı, Tophane, Galata Köprüsü istikametini izleyerek Eminönü’nde, İstanbul Ticaret Üniversitesi önündeki bitiş çizgisine ulaşmak için mücadele etti.

Saat 09.15’te başlayan 15 kilometre koşusunda atletler, köprüyü geçtikten sonra Beşiktaş’a inip sahil yolunu izleyerek Karaköy’e ulaşacak. Galata Köprüsü’nden sonra Sirkeci yönüne sapan sporcular, sahil yolunu takip ederek Yenikapı Miting Alanı karşı caddesinde yer alan alt geçit civarında bitiş noktasına vardı.

 

selyus