Ana Sayfa BASKETBOL 15 Nisan 2015

Öğrencilere ambalaj atığı toplama ödülü

Ataşehir Belediyesi, Ülker Sports Arena ve ÇEVKO işbirliğiyle, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün de katkılarıyla, “Yeşil Pota Temiz Doğa” projesinin 3. dönemi devam ediyor. Proje kapsamında  ambalaj atığı toplayan öğrenciler, maçla ödüllendirildi.

Ataşehir Belediyesi, Ülker Sports Arena ve ÇEVKO işbirliğiyle, Fenerbahçe Spor Kulübü’nün de katkılarıyla, çevre bilincini basketbol sevgisi ile pekiştirmek amacıyla iki sezon önce başlatılan “Yeşil Pota Temiz Doğa” projesinin 3. dönemi devam ediyor.

“Yeşil Pota Temiz Doğa” projesinde en çok ambalaj atığı toplayan Ataşehir’deki 5 okuldan toplam 200 öğrenci, ödül olarak 11 Nisan Cumartesi günü Ülker Sports Arena’da Fenerbahçe Ülker- NSK Eskişehir Basketbol maçını izlediler.

Ataşehir’deki Fetih İMKB İlkokulu, Cemile Besler İlkokulu, Hasan Leyli Ortaokulu, İhsan Kurşunoğlu Ortaokulu ve Piri Reis Orta Okulu öğrencileri maçta keyifli anlar yaşadılar.

Maç öncesinde ve devre arasında çeşitli etkinlikler ve yarışmalar düzenlendi.

Katılan öğrencilere ayrıca kitap, tişört ve basketbol çantası hediye edildi.

Fenerbahçe Ülker’in 86-76’lık sonuçla kazandığı karşılaşmayı büyük bir heyecan ve coşku ile izleyen öğrenciler, kendilerine maç izleme imkânı sağlandığı için Ataşehir Belediyesi’ne teşekkür ettiler.

2012 – 2013 öğretim yılında başlayan ve 3 sezondur devam eden ‘Yeşil Pota Temiz Doğa’ projesi kapsamında, daha yeşil bir dünya için toplanan atıklar çöplerden ayrılıyor. Öğrencilerin topladıkları geri dönüşümlü ambalaj atıkları sayesinde; ağaçların kesilmesi önleniyor, benzin ve elektrik tasarrufu yapılıyor, tonlarca karbondioksitin salımı engelleniyor.

Proje kapsamında bugüne kadar öğrenciler toplam 160.450 kg ambalaj atığı toplama başarısını gösterdiler. Toplanan ambalaj atıkları sayesinde 1.365 ağacın kesilmesi önlendi, 1.602 litre benzin, 773.958 kW elektrik tasarrufu yapıldı ve 83 ton CO2 (Karbondioksit)’nin salımı engellendi.

Etiketler:

İlginizi çekebilir

A Milli Takım yarı finalde

A Milli Takım yarı finalde

selyus