Ana Sayfa SPOR 23 Eylül 2019

Bisiklet startını Başkan Döğücü verdi

Avrupa Hareketlilik Haftası programına bisikletleri ile katılan Sancaktepelilerin startını Sancaktepe’de Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü verdi.

Avrupa Hareketlilik Haftası kapsamında bu sene 18.’si düzenlenen ve 50 ülkeden yaklaşık 3 bin şehrin katılım sağladığı Avrupa Hareketlilik Haftası “Birlikte yürüyelim” çağrısı güvenli yürüyüş, paten gösterileri ve bisiklet turu aktiviteleri gerçekleşti. Programlara katılan Sancaktepe’de Belediye Başkanı Av. Şeyma Döğücü vatandaşlara eşlik etti.

Sancaktepe Belediyesi Spor Okulları tarafından düzenlenen Avrupa Hareketlilik Haftası programına bisikleti ile katılan Sancaktepeliler 22 Eylül 2019 Pazar günü 17.00 ile 18.00 saatleri arasında Osmangazi Mahallesi, Atayolu Caddesi üzerinde bulunan Samandıra Gençlik Merkezi önünden başlayarak trafiğe kapatılan güzergâhta Paşaköy Kavşağına kadar gidip gençlik merkezi önüne geri dönerek kentsel yaşam kalitesinin iyileştirilmesine katkı sağladılar.

“BİSİKLET SÜRME ETKİNLİĞİ İLE HEM FARKINDALIK OLUŞTURMAK HEM DE HALKIMIZI BİSİKLET SÜRMEYE TEŞVİK ETTİK”

Sancaktepe ilçesinin sporun merkezi olduğunu ifade eden Başkan Döğücü, “Avrupa Hareketlilik Haftası nedeniyle düzenlenen etkinlik çerçevesinde yaptığı konuşmada bisiklet kullanımının hem spor, hem sağlık hem de çevre kirliliğini önlemek amacıyla büyük önem arz ediyor. Bunun amacı bisiklet kullanımının yaygınlaştırılması ve motorlu araçların çevreye verdiği etkilerin azaltılmasıyla alakalı topluma farkındalık kazandırmaktır. Gerek çevre kirliliği, gerek trafik yoğunluğu gerekse sağlık sorunları büyük metropollerin en büyük sorunlarından biridir. Sancaktepe’de düzenlediğimiz 5 kilometrelik bisiklet sürme etkinliği ile hem farkındalık oluşturmak hem de halkımızı bisiklet sürmeye teşvik ettik” şeklinde konuştu

Başkan Döğücü’nün konuşmasından sonra 2-5 yaş arasındaki minik bisikletliler kısa parkurlarını tamamlayarak etkinliğe renk kattılar.

Avrupa Komisyonu tarafından her yıl, 16-22 Eylül tarihleri arasında kentleri ve belediyeleri sürdürülebilir ulaşım tedbirleri almaya ve desteklemeye teşvik eden hareketlilik haftası etkinliklerinin sonrasında belgelerini alan katılımcılar, 8. Geleneksel Sancaktepe Kitap Fuarı’nı ziyaret ettiler.

İlginizi çekebilir

İyi ki doğdun Taha Akgül!

İyi ki doğdun Taha Akgül!

selyus