Ana Sayfa SPOR 6 Nisan 2016

Çekmeköy’ün sporda altın yılı

Çekmeköy Belediyesi’nin desteğine arkasına alan spor kulüplerinin 2015-2016 sezonunda Çekmeköy’ün sporda yükselişi devam etti.

Muhteşem doğası ve modern tesisleriyle binlerce sporseveri ve binlerce sporcuyu ağırlayan Çekmeköy, bisiklet, atletizm, basketbol ve futbol ‘da 2015-2016 sezonunda Çekmeköy Belediye Başkanı Ahmet Poyraz önderliğinde birbirinden renkli organizasyonlara ve başarılara imza attı.

FUTBOLDA NAMAĞLUP ŞAMPİYONLAR ÇEKMEKÖY’DEN

Amatör liglerde Çekmeköyspor, Alemdağspor, 1877 Alemdağspor, Taşdelen ve Ömerlispor olmak üzere 5 futbol takımı bulunan Çekmeköy bu yıl büyük başarılar kazandı. Devam eden Bölgesel Amatör Lig (BAL) ‘da Alemdağspor 3. Lig yolunda liderin 3 puan gerisinde zirve takibini sürdürüyor. Çekmeköyspor Süper Amatör Lig’de kendi grubunu namağlup tamamladı ve Klasman Gruplarında mücadele etmeye hak kazandı. Klasman grubunda 3. Sırada bulunan Çekmeköyspor son maçında Davutpaşa ile karşılaşacak ve rakiplerinin sonuçlarına göre BAL’a direkt veya play of oynayarak çıkma şansı yakalayacak. İlçenin bir diğer takımı 1877 Alemdağspor, 1. Amatör Lig’de namağlup şampiyon olarak önümüzdeki sezon Çekmeköy’ü Süper Amatör Lig’de temsil etmeye hak kazandı. 1.Amatör Lig’de ki bir diğer Çekmeköy ekibi Taşdelenspor bir üst lig için son maça kadar idaasını sürdürse de rakipleri son maçlarında puan kaybetmeyince ligi 3. sırada tamamladı.

KADIN BASKETBOL’DA HEDEF 1. LİG

Maçlarını Çekmeköy Spor Kompleksi’nde oynayan Çekmeköy Belediyesi Kadın Basketbol Takımı, kurulduğu ilk yılda; Kadınlar Basketbol Bölgesel Ligi A Gurubu’nda oynadığı 13 karşılaşma sonucunda aldığı 11 galibiyet 3 mağlubiyetle grubunu 2. tamamlayarak Kadınlar Basketbol 2. Ligi ( TKB2L) play off grubuna yükseldi.  TKB2L, E grubunda mücadele eden Çekmeköy Belediyespor şuana kadar oynadığı maçlarda tek mağlubiyetle grubunda 2. Sırada bulunuyor. TKB2L ‘de kendi grubunda ilk ikiye giren takımlar ve üçüncülerden en iyi iki takım, 4-12 Mayıs tarihlerinde Muğla’da oynanacak 8’li finale kalacak. Sekizli finallerde ilk ikiye girecek takımlar, önümüzdeki sezondan itibaren Kadınlar Basketbol 1.Ligi’nde mücadele edecek.

BİSİKLET VE ATLETİZM YARIŞLARI’NIN ADRESİ TAŞDELEN OLDU

Her yıl bahar ve kış dönelerimde dağ bisiklet ve ultramaraton yarışları düzenleyen Çekmeköy Belediyesi, uluslararası düzeyde yarışan binlerce sporcunun yanı sıra amatör sporcuları da ev sahipliği yaptı. Bu yarışlara Taşdelen Mesire alanı evsahipliği yaparken, Çekmeköy doğasıyla katılımcıları kendine hayran bıraktı. Bisiklet yarışlarının finallerini geçtiğimiz yıllarda Rize, Şanlıurfa, Safranbolu, Mardin ve Nevşehir gibi tarih dolu illerde yapıldı.

selyus