Ana Sayfa SPOR 10 Haziran 2016

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muhammed Ali Müzesi’ni ziyaret etti

Efsane boksör Muhammed Ali’nin cenaze töreni için Amerika Birleşik Devletleri’nin Louisville kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentteki Muhammed Ali Müzesi’ni ziyaret etti.

Efsane boksör Muhammed Ali’nin cenaze töreni için Amerika Birleşik Devletleri’nin Louisville kentinde bulunan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, kentteki Muhammed Ali Müzesi’ni ziyaret etti. Ziyarette Cumurbaşkanı Erdoğan’a eşi Emine Erdoğan’ın yanı sıra , eski Milli Boksör Cemal Kamacı, yine ünlü sunucumuz Orhan Ayan, İstanbul Milletvekili Hasan Turan, Dr. Ravza Kavakçı Kan eşlik etti. 

Eşi Emine Erdoğan ve beraberindeki heyetin de kendisine eşlik ettiği ziyarette Cumhurbaşkanı Erdoğan, yetkililerden müze hakkında bilgi aldı.

MUHAMMED ALİ’NİN ÖZGÜRLÜK MÜCADELESİ

Müze çıkışında yabancı basın mensuplarının sorularını cevaplayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Muhammed Ali’nin özgürlük ve savaş karşıtlığı konularındaki örnek mücadelesine işaret etti ve “Özgürlük mücadelesini veren ve bu mücadelesini 22 yaşında Müslüman olduktan sonra bugüne kadar devam ettiren bir insan için bizim onu uzaktan seyretmemiz doğru olmazdı. Bir Müslüman kardeşi olarak bugünkü cenaze töreninde bulunmayı kendim milletim adına bir görev telakki ettim. Makamı cennet olsun” değerlendirmesinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, bir basın mensubunun, ABD’de herhangi bir resmi temasının olup olmayacağını yönündeki sorusunu, “Bu akşam dönüyoruz. Sadece bunun için geldik” diyerek cevapladı.

“ESED’E YARDIMCI OLANLARIN, ONUN KATLİAMLARINA ORTAK OLDUĞUNA İNANIYORUM”

Başka bir basın mensubunun, Esed’in yaptığı son açıklamasını nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine şunları söyledi: “Esed bir katildir. 600 bin vatandaşını öldürmüş bir katildir. 12 milyon vatandaşının kendi vatanlarından ayrı kaldığı bir ülkenin şu anda adeta işgalcisidir. Devlet terörü estiren birisidir. Sadece 3 milyon sığınmacı bizim ülkemizdedir. Onlara ev sahipliğini biz yapıyoruz. Tüm insanlığın aslında Esed’i dışlamasının gereğine inanıyorum. Ona yardımcı olanların da onun zulmüne, onun katliamlarına ortak olduğuna inanıyorum. Onun söyledikleri beni pek de ilgilendirmiyor.”

selyus