Ana Sayfa FUTBOL 3 Aralık 2017

Ampute Milli Takımı, Üsküdar Şöhretler Karması’nın ‘Engel’ini aştı!

Üsküdar Belediyesi, 3 Aralık Engelliler Haftası’na dikkat çekmek amacıyla Ampute Futbol Milli Takım oyuncuları ile Şöhretler Karması takımı arasında futbol maçı müsabakası düzenledi. Milliler müsabakayı 2-1 kazandı. 

Üsküdar Belediyesi, 3 Aralık Engelliler Haftası nedeniyle bir spor programı düzenledi. Programa AK Parti İstanbul Milletvekili Hassan Turan ile Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen katıldı. Üsküdar Belediyesi’nin ev sahipliğinde düzenlenen futbol müsabakası Bağlarbaşı Spor Kulübü’nün sahasında gerçekleşti. Müsabakada Avrupa Şampiyonu Ampute Futbol A Milli Takımının rakibi Şöhretler Karması takımı oldu. Maç ise Ampute Futbol Milli Takımının 2-1 yenmesi ile sonuçlandı. Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen’in de aralarında bulunduğu Şöhretler Karması, Milli Takım’dan sonra Tebessümspor futbolcuları ile maç yaptı. Her iki maç müsabakasına vatandaşların ilgisi yoğun oldu. Maçı izlemeye gelen vatandaşlar tezahürat yaparak her iki takıma da destek oldu.

‘ENGELLİ OLMA, FARKINDA OL’

Engelliler Haftası’na dikkat çekmek isteyen Üsküdar Belediye Başkanı Hilmi Türkmen, “Bugün Dünya Engelliler Günü, biz Üsküdar’da ‘Engelli Olma, Farkında Ol’ sloganıyla bir dizi etkinlikler yapıyoruz. Ama bunun en anlamlısı bugün burada başlayacak olan gururumuz Ampute A Milli Takımımız ve Türk futbolunun unutulmayan isimleriyle çetin bir maç başlayacak birazdan. Onu izleyeceğiz hep birlikte. Amacımız tabi ki rekabet değil. Toplumun duyarlılığını buraya çekmeye çalışıyoruz. Özellikle engellilerin yanında olduğumuzu, sevginin her engeli aşacağını, birlik, beraberliğin her engeli aşacağını Üsküdar’dan yüksek bir sesle haykırmak istiyoruz” dedi.

SELİM KARADAĞ, “ÇÜNKÜ BİZ ENGELLERİ KALDIRDIĞIMIZI DÜŞÜNÜYORUZ”

Ampute A Milli Takımı’nın kalecisi Selim Karadağ, “Farkındalık adına yapılan bu faaliyetler gerçekten çok güzel şuan Türkiye’nin pek çok yerinde böyle güzel etkinlikler gerçekleşiyor. Sadece bizle değil bütün engellilerle spor alanında ilgilenilmesini istiyoruz. Çünkü biz engelleri kaldırdığımızı düşünüyoruz. Sonuçta global dünyada yaşadığımız için ve Uluslararası yarışmalarda ülkenin bayrağını temsil ediyorsun. Engellilere destek verildiği zaman daha başarılı olacaklarını düşünüyorum” şeklinde konuştu.

selyus