Ana Sayfa FUTBOL 2 Nisan 2015

Artık profesyonel hakemlerimiz var

Türkiye Futbol Federasyonu uzun yıllardır gündeme getirilen profesyonel hakemlik konusunda dev bir adım atarak ilk sözleşmeyi Cüneyt Çakır, Hüseyin Göçek, Barış Şimşek, Mete Kalkavan, Ali Palabıyık ve Fırat Aydınus’la yaptı.

Türkiye Futbol Federasyonu (TFF), uzun yıllardır gündeme getirilen profesyonel hakemlik konusunda dev bir adım attı. Mart ayı içinde imzalanan sözleşmelerle futbol hakemleri Cüneyt Çakır, Hüseyin Göçek, Barış Şimşek, Mete Kalkavan, Ali Palabıyık ve Fırat Aydınus profesyonel hakemliğe adım atarak, Türkiye’nin ilk sözleşmeli hakemleri oldu.

Anadolu Ajansı’nın haberine göre TFF’den yapılan açıklamaya göre, federasyon bünyesinde çalışmalara başlayan hakemler haftanın üç günü TFF’nin Riva’da yer alan idari merkezine gelerek çalışmalarını Merkez Hakem Kurulu gözetiminde sürdürecek. Sözleşmeli hakemler ayrıca kurs, konferans ve seminerlerde eğitim verecek. Hakemler, mesaileri sırasında hakem eğitimlerinde kullanılacak görüntüleri belirleyerek özel içerikler hazırlanmasına katkıda bulunacak. Üç aylık pilot uygulama sonrası sözleşmeli hakemliğe gelecek sezondan itibaren diğer hakemlerin de katılması planlanıyor.

Sözleşmeli hakemlik 2012 yılından bu yana yapılan çalışmalar ve hazırlıklar sonucu hayata geçirilirken, TFF bu süreçte hakemlerle ilgili birçok yenilik ve düzenlemelere imza attı.

Hakemlerin ücretleri 2012 yılından bu yana yüzde 91 oranında artarken, altı hakemli sistem, kaybolan sprey kullanımı gibi yeniliklerin yanı sıra sözlü veya fiili saldırıları önlemek için sezon başında hakemlere geniş yetkiler verildi.

Etiketler:
selyus